Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ВВАЖАЄ, ЩО МЕДВЕДЧУК В МУКАЧЕВОМУ ГНОБИТЬ ІМІДЖ УКРАЇНИ?

П'ятниця, 23 квітня 2004, 11:29
Президент Леонід Кучма вважає, що учасники конфлікту навколо виборів у Мукачевому повинні були задуматися про негативний резонанс цієї події за кордоном.

Про це Кучма сказав в інтерв'ю газеті "2000".

Відповідаючи на питання про імідж України за кордоном, Кучма відзначив: "Безумовно, ми самі своєю діяльністю повинні менше показувати негативні приклади, які можуть підривати наш імідж за кордоном".

"Як, скажімо, дії всіх тих, хто був учасником останнього конфлікту в Мукачевому. Чим би не керувалися його учасники, кожний з них повинен був би не забувати, який резонанс те, що відбулося, може викликати за межами України", – підкреслив Кучма.

Говорячи про проблеми іміджу України, серед "суб'єктивних причин" Кучма виділив "поведінку за кордоном деяких представників української опозиції, які дуже енергійно займаються експортом вітчизняного негатива".

"Гарне в Україні вони бачити не хочуть. Але як тільки побачать у діях влади деякі недоліки, відразу "чіпляються" за них і біжать у Європу скаржитися", – зауважив президент.

За його словами, опозиціонери "по дорозі все це перекручують, перебільшують". "Патріотичною таку поведінку я аж ніяк не можу назвати", – заявив Кучма.

Він також зупинився на діяльності інститутів, "на які за визначенням покладається займатися пропагандою України за кордоном" – МЗС і інформагентств. "Там, напевно, деякі керівники вже забули, що одна з головних задач – забезпечувати українську політичну еліту якісною інформацією про рейтинги нашої країни за кордоном".

"Таку інформацію треба діставати з різних джерел, а не тільки ходити за нею до української діаспори, як це в нас часто роблять деякі дипломати і журналісти", – сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування