Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

П'ятниця, 23 квітня 2004, 12:01
49 народних депутатів, серед них лідер Блоку Юлія Тимошенко, лідер Народної партії України, член фракції "Наша Україна" Юрій Костенко і член "Нашої України" Микола Мартиненко, звернулися до міністра юстиції і генерального прокурора України з депутатським запитом, який містить вимогу про заборону Соціал-демократичної партії України (об'єднаної).

Цей депутатський запит зачитав у п'ятницю на ранковому засіданні парламенту України перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Народні депутати вимагають заборони СДПУ(о) "внаслідок здійснення нею дій, спрямованих на підрив безпеки держави, незаконного захоплення державної влади, зазіхання на права і свободи людини, порушення інших умов діяльності політичної партії, встановлених Конституцією України, законів про політичні партії, і інші закони".

***

Народний депутат України Богдан Костинюк (фракція блоку "Наша Україна") звернувся із запитом до генерального прокурора України, у якому міститься прохання про порушення кримінальної справи щодо голови територіальної виборчої комісії з виборів міського голови Мукачевого Юрія Перести.

Цей запит також зачитав у п'ятницю на ранковому засіданні Верховної Ради перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк.

Костинюк вимагає порушення кримінальної справи "щодо Перести по факту перешкоджання невстановленими особами здійснення виборчого права громадянами і діяльності народних депутатів працівниками міліції і членами територіальної виборчої комісії".

Як повідомлялося, обстановка в Мукачевому загострилася після виборів мера міста 18 квітня. Територіальна виборча комісія оголосила переможцем виборів кандидата від СДПУ(о) Ернеста Нусера. Проти цього категорично заперечує блок "Наша Україна", за даними якого на виборах здобув перемогу його кандидат Віктор Балога.

У зв'язку з цим у Мукачевому в понеділок відбулися сутички представників МВС і народних депутатів від "Нашої України". Прес-служба Закарпатської обладміністрації наводить дані міської виборчої комісії, згідно з якими Нусер набрав 17414 голосів виборців, Балога – 12282

Голова Мукачівського тервиборчкому Переста був госпіталізований із серцевим нападом у реанімацію обласного кардіологічного центру.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування