Газета "Бізнес" - під загрозою закриття через дії людей Кравченка

П'ятниця, 23 квітня 2004, 12:47
Журналістський колектив газети "Бізнес" заявляє про тиск на свого видавця з боку силових структур.

Про це повідомляється в прес-релізі газети "Бізнес", що є структурним підрозділом ЗАТ "Холдингова компанія "Бліц-Інформ".

Податкова міліція Деснянського району Києва звинуватила ЗАТ "ХК "Бліц-Інформ" у несплаті податків і порушила карні справи проти посадових осіб холдингу за цим фактом.

Основою конфлікту з податковою міліцією Деснянського району послужило виявлення в 2003 році численних фактів протиправних дій колишніх керівників холдингу – президента Олександра Вівчаря, віце-президента з фінансових питань Валерія Балуєва, віце-президента з адміністративних питань Ігоря Білозерова.

У жовтні-грудні 2003 року проти них, повідомляється у прес-релізі, було порушено кримінальні справи за статтями "Розкрадання майна у великих розмірах" і "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах".

Але "колишні керівники холдингу вирішили вдатися до тиску на "Бліц-Інформ" за допомогою податкової міліції Деснянського району м. Києва", повідомляє "Бізнес".

У повідомленні підкреслюється, що "слідчі дії відбуваються з численними порушеннями процесуального законодавства", а також що "на початку 2004 року податкова інспекція перевіряла ЗАТ "ХК "Бліц-Інформ" протягом 177 людино-днів і не виявила ніяких фінансових порушень".

"У 2003 році ЗАТ "ХК "Бліц-Інформ" сплатило в держбюджет понад 60 млн. грн. податків. Більш як 70% місцевого бюджету Деснянського району Києва формується за рахунок відрахувань холдингу. Крім того, холдинг своєчасно виплачує заробітну плату більш ніж 4,5 тис. співробітників", – вказується в прес-релізі.

"У дій податкових міліціонерів Деснянської ДПІ одна назва – замовлення!" – робить висновок колектив "Бізнесу", підкреслюючи, що публікації газети завжди вирізнялися гостротою і "не раз критикували чиновників, які зловживали службовим становищем".

Журналісти газети "Бізнес", як передовий загін холдингу, вирішили перевірити на міцність українську демократію, мовиться в прес-релізі. "Нам набридло мовчати і виправдовуватися перед чиновниками за те, що ми пишемо правду".

Нагадуючи, що "кожний член трудового колективу газети є основним годувальником в сім'ї", журналісти пишуть: "Ми – не олігархи. Ми справно платимо чималі податки і серйозно стурбовані загрозою втрати основного джерела засобів до існування через свавілля окремих офіцерів податкової міліції Деснянського району Києва".

"Бізнес" закликає колег і керівництво ДПАУ в особі Юрія Кравченка дати справедливу оцінку діям податкової міліції Деснянського району столиці і "не допустити завдання непоправної шкоди іміджу України як демократичної держави на догоду особистим інтересам корумпованих чиновників".

23 квітня 2004 року о 14:00 за адресою Київ, вул. Закревського, 31а (податкова міліція Деснянського району Києва) відбудеться акція протесту журналістів газети "Бізнес" проти дій начальника податкової міліції Деснянського району Києва майора Атаманюка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News