Кінах переконаний, що ПППУ не висуватиме Януковича в президенти

П'ятниця, 23 квітня 2004, 13:21

Партія промисловців і підприємців України планує висунути свого кандидата на виборах президента в жовтні 2004 року.

Про таке рішення політради ПППУ повідомив у п'ятницю після його засідання лідер партії Анатолій Кінах.

"Політрада сьогодні підтвердила активну участь партії у виборах президента і рекомендувала з'їзду (партії) визначити кандидата від Партії промисловців та підприємців України", – сказав Кінах в інтерв'ю журналістам.

Кінах повідомив, що кандидата від партії на виборах визначить партійний з'їзд, який заплановано на першу декаду липня. "Тільки з'їзд партії має юридичне право визначати кандидата на посаду президента", – підкреслив Кінах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той же час Кінах заявляє, що не розглядає варіанту того, що з'їзд ПППУ підтримає Віктора Януковича як єдиного кандидата в президенти.

На запитання про вірогідність того, що через тиск на членів партії або з якоїсь іншої причини з'їзд ПППУ підтримає кандидатуру Януковича, Кінах відповів, що не розглядає "такі варіанти, тому що йдеться… про дієздатність політичної структури. Та політична структура, яка приймає рішення під тиском, не має політичної перспективи".

Кінах зазначив, що "знаючи людей і ті принципи, які нас об'єднують", він упевнений, що "з'їзд ПППУ ніколи не прийматиме рішення під якимось тиском. Я в цьому абсолютно не сумніваюся".

За його словами, "з'їзд партії, який приймає рішення, що суперечать принципам та ідеології організації, під тиском, – це недієздатна політична структура".

"Так, можна одержати якийсь короткочасний результат на підстави змови, розподілу чи тиску, але це безперспективно. Я дуже сподіваюся, що з'їзд ПППУ ніколи не піде на ті рішення, які неадекватні ні ідеології, ні програмі, ні принципам. Я робитиму все для цього, незалежно від рівня тиску", – додав Кінах.

Як відомо, два тижні тому в адміністрації президента відбулася нарада за участю президента Кучми, на якій прем'єр Янукович був висунутий як єдиний кандидат від влади на виборах президента. На зустрічі були представники всіх партій і фракцій більшості.

Пізніше лідер НДП Валерій Пустовойтенко заявив, що не обіцяв підтримувати Януковича. Лідер "Трудової України" Сергій Тігіпко назвав це рішення попереднім.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування