Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Литвина і Грищенка вимагають, щоб вони поставили на місце спікера Держдуми Росії

П'ятниця, 23 квітня 2004, 13:52
Народний депутат Ярослав Кендзьор ("Наша Україна") звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина і міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з приводу втручання у внутрішні справи України голови Держдуми Росії Бориса Гризлова і офіційного представника МЗС Росії Олександра Яковенка.

Цей запит на пленарному засіданні парламенту зачитав перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк.

Як повідомлялося раніше, 22 квітня в Алушті Гризлов висловив переконання, що рішення про стовідсоткову українізацію українського телеефіру було прийнято "обмеженим колом осіб" і воно не відповідає загальним настроям в державі.

Він назвав це питання "технічним", яке ставлять ті, хто не хочуть стратегічного партнерства двох країн. Він підкреслив, що більшість громадян двох країн висловлюються за інтеграцію України та Росії.

20 квітня офіційний представник МЗС РФ Яковенко заявив, що рішення Нацради України з телерадіомовлення не повинне утискати права громадян країни, у якій проживає понад вісім мільйонів росіян або понад 17% усього населення, а близько третини громадян України вважають російську мову рідною.

"Ми розраховуємо, що українська влада врахує нашу стурбованість при виконанні рекомендацій, прийнятих Нацрадою з питань телерадіомовлення, буде виконувати свої міжнародні зобов'язання у гуманітарній сфері", – сказав він.

УНІАН

Читайте також:

КУЧМА НАЗИВАЄ УКРАЇНІЗАЦІЮ ТБ НЕКОНСТИТУЦІЙНОЮ

Держдума написала Верховній Раді, що незадоволена допуском НАТО в Україну та українізацією ТБ*/archive/2004/april/21/news/16.shtml


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...