Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА І ПУТІН ЗАПУСТИЛИ ЄЕП

П'ятниця, 23 квітня 2004, 14:04
Президенти Леонід Кучма і Володимир Путін обмінялися грамотами про ратифікацію договорів про українсько-російський державний кордон і співпрацю у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

Церемонія обміну грамотами відбулася в п'ятницю у Лівадійськом палаці після переговорів двох президентів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На церемонії були присутні голова Верховної Ради України Володимир Литвин, спікер Держдуми Росії Борис Гризлов, глава адміністрації президента України Віктор Медведчук, керівник адміністрації російського президента Дмитро Медведєв, заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик, посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін.

Кучма заявив, що Україна, Росія, Білорусія і Казахстан під час зустрічі на вищому рівні в двадцятих числах травня у Києві мають намір обговорити "чіткі плани" з реалізації угоди про ЄЕП.

"У травні, в двадцятих числах, у Києві ми зустрічаємося четвіркою і проаналізуємо, що сьогодні зроблено і що треба зробити завтра, післязавтра – тобто намітити чіткі реалістичні плани", – сказав він на спільній прес-конференції з главою російської держави Володимиром Путіним в Ялті у п'ятницю.

Кучма підкреслив, що в ході переговорів з Путіним досягнуто домовленості про реалізацію в рамках ЄЕП великих науково-технологічних проектів.

"Хочу підкреслити нашу домовленість з Володимиром Володимировичем. Передусім, ми визначилися – ми повинні разом працювати над великими науково-технологічними проектами. Це головне і в рамках четвірки будемо займатися", – сказав він.

Український президент зазначив, що домовленість про формування ЄЕП вже приносить перші позитивні результати.

"Ми вже відчуваємо. За перший квартал товарообіг між Україною і Росією збільшився на $944 млн. Знімаються багато бар'єрів, які існували в наших відносинах", – підкреслив Кучма.

Разом з тим, він відзначив існування проблем на шляху формування ЄЕП, які заважають розвитку економічних відносин.

У той же час Кучма підкреслив, що це проблеми нестратегічного характеру і торкаються, зокрема, нестиковки законодавств. "Й інші питання, які вимагають рішень уряду, ми будемо вирішувати. На це націлена вся робота влади", – підкреслив президент.

Коментуючи обмін грамотами про ратифікацію договорів про українсько-російський кордон і співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки, Кучма не приховував задоволення.

"Сьогоднішня подія – одна з найбільш значущих в новітній історії українсько-російських відносин. Ми сьогодні обмінялися ратифікаційним грамотам за найважливішими двосторонніми договорами, підписання яких наблизило нас до вирішення одного з ключових і непростих питань в українсько-російській співпраці – встановлення державного кордону між нашими країнами", – підкреслив президент України.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...