Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія каже, що Кучмі набрехали про проблеми на його заводі

П'ятниця, 23 квітня 2004, 15:31
Заступник керівника штабу "Нашої України" Давид Жванія відкидає звинувачення президента Леоніда Кучми стосовно керченського суднобудівного заводу "Залив".

"Те, що було сказано – це абсолютна дезінформація, брехня", – сказав Жванія "Українській правді".

Як відомо, напередодні під час перебування в Криму Кучма розкритикував власників "Заливу" і сказав, що якщо завод "стоїть, то Фонд державного майна повинен вжити заходів згідно з чинним законодавством: не виконали свої зобов‘язання з приватизації – поверніть назад державі".

Жванія до обрання в парламент очолював компанію "Бринкфорд", яка володіє контрольним пакетом "Заливу". За словами Жванії, "зараз завод працює – це найуспішніше підприємство суднобудування".

Він підкреслив, що зарплати на заводі "платяться", хоча підприємство працює збитково і дотується "Бринкфордом". "Але у нас на було заборгованості із зарплати, і ми в чотири рази збільшили обсяг виробництва".

Збитковість підприємства Жванія пояснив тим, що в Україні існує єдиний меткомбінат, який виробляє листову сталь для корпусів кораблів та поїздів – "Азовсталь", і це підприємство встановило максимальні ціни на таку продукцію.

Жванія також висловив здивування щодо можливого повернення заводу у держвласність – за його словами, "Бринкфорд" купив підприємство не під час приватизації, а скупивши акції на вторинному ринку.

На думку Жванії, "люди, які повідомили цю брехню президенту про підприємство "Залив", повинні бути покарані". За словами Жванії, до того, щоб Кучма був неправильно поінформований, доклали рук глава Ради міністрів Криму Сергій Куніцин та спікер парламенту автономії Борис Дейч.

У четвер Кучма під час перебування у Криму сказав, що Фонд держмайна України має повернути у власність держави Керченський суднобудівний завод "Залив", відношення до якого має Жванія, пояснивши це проблемами на підприємстві.

"Якщо вони (люди з "Нашої України") будуть так працювати у майбутньому, це якраз показує, на що вони здатні. Треба питання задати їх лідеру: збираються вони щось робити чи ні?", – додав Кучма.

Читайте також:

Кучма хоче забрати в Жванії завод


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...