Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін думає, що Нацрада хотіла перешкодити ЄЕПу

П'ятниця, 23 квітня 2004, 16:42
Володимир Путін вважає питання російської мови в Україні внутрішньою справою останньої і обіцяє сприяти розвитку української в Росії.

Про це повідомляє РІА "Новини".

"Не хочу більше розпинатися на цю тему. Ця внутрішня справа України. Розраховую на здоровий глузд і звертаюся до тих в Україні, хто вважає російську мову рідною, думає нею", – сказав Путін на заключному засіданні російсько-української Міжпарламентської конференції.

"У Росії виходять з того, що ми створювали і будемо створювати умови для вивчення і використання української мови в місцях компактного проживання українців. Ми будемо робити це", – зазначив Путін.

Кажучи про рішення Національної ради з телебачення і радіомовлення про посилення вимог щодо мови мовлення, Путін зазначив: "Звичайно, рішення з питання теле- і радіомовлення на Україні – це рішення неначе було спеціально прийняте напередодні ратифікації документів".

Разом з тим, на думку російського президента, "ні в якому разі не можна піддаватися паніці і виводити ці найважливіші питання в сферу конфронтації". "Боже упаси, ні в якому разі не можна цього робити", – сказав Путін.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 14 квітня затвердила рекомендації для загальнонаціональних і міжрегіональних телеканалів. Відповідно до документу, загальнонаціональні телеканали зобов'язані випускати в ефір програми тільки українською мовою.

Президент України Леонід Кучма назвав ці рекомендації неконституційними. "Це рішення не відповідає Конституції України", – сказав Кучма в четвер у Бахчисараї.


Читайте також:

"Інтер", "Україну" і Кисельова зобов'яжуть вивчити українську мову

Канали Пінчука думають, що рішення Нацради призведе до "розборок" перед виборами

КУЧМА НАЗИВАЄ УКРАЇНІЗАЦІЮ ТБ НЕКОНСТИТУЦІЙНОЮ

Кучмі нагадали, що Нацрада провела українізацію на вимогу органів, підзвітних йому


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування