Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПРАВУ ПУКАЧА, ЯКИЙ ОРГАНІЗОВУВАВ СТЕЖЕННЯ ЗА ГОНГАДЗЕ, ЗАКРИЛИ

П'ятниця, 23 квітня 2004, 19:32
Печерський місцевий суд Києва закрив справу стосовно колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за відсутністю складу злочину.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Пукача Сергій Осика.

Кримінальну справу щодо Пукача було порушено Генеральною прокуратурою в жовтні минулого року за статтею 364 (частина 3) – за "зловживання владою або службовим становищем співробітником правоохоронних органів".

Пукачу інкримінується знищення документів, що свідчать про проведення стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе. Незабаром після пред'явлення обвинувачення Пукач був арештований. Потім, за рішенням апеляційного суду Києва, він був відпущений на підписку про невиїзд.

У прес-службі Генпрокуратури від яких-небудь коментарів з цього приводу відмовилися, посилаючись на те, що постанова Печерського суду ще не вивчена. Якщо Генпрокуратура вважатиме за необхідне оскаржити постанову цього суду, вона направить протест до апеляційного суду столиці.

22 жовтня 2003 року Пукач, який незадовго до того вийшов на пенсію, був затриманий у Генпрокуратурі, і наступного дня суд санкціонував його арешт. У свою чергу, 5 листопада апеляційний суд задовольнив скаргу адвокатів і випустив підозрюваного на підписку про невиїзд.

Читайте також:

Пукач на волі: Генпрокуратура втратила ключ від справи Гонгадзе?

Справа Гонгадзе: за кілька кроків від істини



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування