Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко також вважає, що після Мукачевого "дехто" повинен був піти у відставку

Понеділок, 26 квітня 2004, 11:32
Віце-спікер парламенту Олександр Зінченко вважає, що після подій у Мукачевому ряд держслужбовців повинен був подати заяву про звільнення.

Про це він заявив у неділю в програмі "Докладно з Дмитром Кисельовим" каналу ICTV, коментуючи ситуацію навколо виборів у Мукачевому і свою участь у ній.

"У випадку Мукачевого, ми повинні були б знайти в понеділок кілька заяв про добровільне складення із себе деяких повноважень", – відзначив Зінченко.

"Я зараз не буду вказувати всіх осіб, що повинні були б це зробити, але, напевно, справа честі службовця, що узявся виконувати свій обов'язок і не справився з ним, покласти заяву про те, що я не здатний виконувати цю функцію або доручення президента, Верховної Ради, законодавства і так далі. Тут є предмет, на мій погляд, дуже серйозних і професійних, і моральних оцінок", – цитує віце-спікера Огляд телеефіру.

"Адже Мукачеве – не самий складний інститут, ви отут праві. Якщо в мукачівській справі допускаються такі відхилення від істини, то, напевно, існують ділянки, у яких настільки ж серйозні відхилення приводять до неточних рішень", – підкреслив Зінченко.

Він висловив надію, що до кінця квітня (термін визначений саме 1 травня) за завданням президента "будуть поставлені крапки, або, принаймні, не частки будуть у звітах силовиків".

Зінченко також сказав, що відчував певний дискомфорт, коли йому було доручено очолити парламентську комісію з Мукачевого, але він не вважає, що "не вправі займатися цією роботою".

"І не погоджуся, що існує загроза некоректності. Загроза некоректності буде тільки тоді, коли виявиться моя суб'єктивність, і що я некоректно ставився до тієї чи іншої сторони цього конфлікту", – сказав Зиіченко, коментуючи обвинувачення з боку СДПУ(о) про упередженість до колишніх однопартійців.

"А те, що конфлікт є – це не викликає сумнівів, більш того, це не конфлікт, як було, я погоджуся з Вашою думкою, що вже пролунала, це той "бєспрєдєл", що уже відкинув тінь на нашу країну, причому ця тінь проляже не тільки в сьогодення, але й у майбутнє нашої країни, надовго", – відзначив віце-спікер.

"Вона вже мотивувала багатьох людей, багатьох політиків, які визначають своє ставлення до того, що відбувається. Тому я ще раз говорю – я абсолютно не приймаю свідомо такі обвинувачення, що я був свідомо некоректний або моя позиція може ставити під загрозу об'єктивність розслідування", – додав він.

Він ще раз висловив думку про те, що в Мукачевому "одна політична сила використовувала владні повноваження і владні інститути. Інша політична сила їх не використовувала. У цьому була їхня принципова нерівнозначність, нерівносильність".

Зінченко також підкреслив, що багато рішень, у тому числі такі, що потягли зникнення бюлетенів і протоколів, приймалися не владою міста, а вище. "Але я боюся, що це не самий головний виконавець, оскільки він, боюся, буде в нас стрілочником у всій цій ситуації", – сказав Зінченко, говорячи про розслідування зникнення бюлетенів з мерії.

"Самоврядування в назві Мукачевого існує. Існують усі таблички на кабінетах. Але в реальності його немає. Влада не функціонує, і не реалізує ті функції, які має реалізувати", – додав він.

Зінченко також висловив думку, що влада зацікавлена провести "професійне" розслідування справи, щоб повернути собі авторитет.

Під час передачі з Зінченком канал також проводив опитування, хто винен у конфлікті в Мукачевому. За відповідь "Одна сторона" проголосувало 4228 глядачів. За версію "Обидві сторони" – 284 осіб.



Читайте також:

У Мукачевому зірвався мітинг у підтримку Нусера, організований Різаком

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

"Наша Україна" блокує "тихенько" трибуну, щоб не заважати Мартынюку читати запити

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

Мукачеве: демократія по соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНІ БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...