Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненка, Порошенка і Безсмертного викликали до суду в Мукачевому

Понеділок, 26 квітня 2004, 12:04
26 квітня о 9.30 15 народних депутатів, представників партії "Нашої України", були викликані до Мукачівського міськрайонного суду через скаргу на "неправомірні дії" народних депутатів України під час виборів міського голови міста.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба "Нашої України".

Євген Червоненко, Юрій Павленко, Петро Порошенко, Тарас Стецьків, Юрій Оробець, Роман Безсмертний, Ярослав Кендзьор, Борис Беспалий, Валерій Асадчев, Валерій Лебединський, Петро Олійник та Володимир Яворівський були викликані до Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області через скаргу на "неправомірні дії посадових осіб – народних депутатів України під час виборів міського голови міста Мукачевого, що потягли за собою грубі порушення прав та свобод громадян".

Цей виклик до суду був переданий апарату Верховної Ради у п’ятницю, 23 квітня, о 18.40 Мукачівським міськрайонним судом за підписом судді Куроп’ятник. "В якості кого викликають народних депутатів до суду та хто заявник цієї скарги – невідомо", – зазначає прес-служба.

Народні депутати України телеграмами попередили суд про те, що вони не зможуть бути присутніми під час розгляду справи, оскільки зазначений виклик до суду було вручено їм з порушенням встановленого 5-денного терміну досудового засідання, що унеможливлює отримання правої допомоги, яка передбачена статтею 59 Конституції України.

"По-друге, в цьому виклику до суду не зазначено, в якості кого викликають народних депутатів та не надано копії скарги, із якої можна зрозуміти, хто і що оскаржує. По-третє, поточний тиждень з 24 квітня по 1 травня запланований для роботи у виборчих округах та для зустрічей з виборцями, на які народні депутати вже виїхали", – сказано в повідомленні.

Через це народні депутати просять надіслати копію скарги для ознайомлення та відкласти розгляд судової справи, щоб отримати юридичну допомогу і підготовити пояснення по суті справи.

"З огляду на вищезазначене, є підстави вважати, що суддя зацікавлений в результатах розгляду справи та у винесенні обвинувачень проти депутатів, оскільки телеграми з суду були свідомо надіслані після закінчення робочого дня, коли депутати повинні були їхати для роботи в округах", – зазнає прес-служба.

"Крім того, невідомо, хто заявник розгляду судової справи, яким чином порушені права та законні інтереси цих заявників і в якості кого викликають до суду народних депутатів, оскільки копій скарг депутатам надано не було", – вказано в повідомленні.


Читайте також:

У Мукачевому зірвався мітинг у підтримку Нусера, організований Різаком

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

"Наша Україна" блокує "тихенько" трибуну, щоб не заважати Мартинюку читати запити

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

Мукачеве: демократія по соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНО БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування