Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шанси Ющенка і Януковича на перемогу в другому турі практично рівні

Понеділок, 26 квітня 2004, 13:03
Якби вибори президента України відбулися на початку квітня і в другий тур вийшли лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко й прем'єр-міністр Віктор Янукович, їх шанси були б практично рівними.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і центром "Социс" з 1 по 12 квітня 2004 року. В опитуванні брали участь 1200 респондентів, похибка вибірки не перевищує 3%. Дані опитування оприлюднили в понеділок у Києві науковий співробітник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна і директор центра "Социс" Світлана Потоцька.

Відповідно до опитування, за Ющенка в другому турі віддали би голосу 36,4% виборців, за Януковича – 32,4%.

У той же час проти обох би проголосували – 10,5%, а 12,5% опитаних ще не визначилися з вибором.

У першому турі Ющенко одержав би 22% голосів, а Янукович – 16%.

За словами Бекешкіної, на рейтинг Ющенко може вплинути висвітлення в ЗМІ подій у Мукачевому. Зокрема, ті люди, що ще не визначилися, за кого будуть голосувати, але симпатизували Ющенку, віддадуть свої голоси за іншого кандидата.

За Ющенком і Януковичем у президентському рейтингу йде лідер комуністів Петро Симоненко – 10,3%, нинішній президент Леонід Кучма – 7,5%, лідер соціалістів Олександр Мороз – 4,8% і лідер БЮТ Юлія Тимошенко – 4,1%.

Згідно з даними соцопитування, у квітні 2004 року баланс рейтингів довіри-недовіри до всіх політичних лідерів України був негативний. Найбільший негативний баланс довіри-недовіри був у лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука (–52%), далі – Тимошенко (–49%), Кучми (–43%) міністра оборони Євгена Марчука (–42%), спікера Володимира Литвина (–32%), Симоненко (–31%), Ющенка (–20%) і Януковича (–17 %).

Тільки 25,5% опитаних вірять, що на майбутніх президентських виборах буде забезпечено таємне голосування. У той же час, 42% опитаних вважають, що при бажанні можна проконтролювати, хто і за кого голосував, а ще 15% упевнені, що голосування кожного виборця під час виборів в Україні контролюється.

Президентські вибори в Україні намічені на 31 жовтня 2004 року

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Соціологи попереджають Ющенка про небезпеку Януковича

ЮЩЕНКО ДУМАЄ, ЩО НЕ ЯНУКОВИЧ БУДЕ ЙОГО ГОЛОВНИМ ВОРОГОМ НА ВИБОРАХ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...