У першому кварталі Лавринович реєстрував козаків та каратистів

Понеділок, 26 квітня 2004, 13:21
В 2004 році в Україні не зареєстровано жодної нової політичної партії, а дві партії змінили назву.

Такі підсумки легалізації Мін’юстом України об’єднань громадян у І кварталі 2004 року повідомив міністр Олександр Лавринович, зазначає прес-служба відомства.

Змінити назву побажали Християнсько-ліберальна партія, яка стала Християнсько-ліберальною партією України, і Соціал-Національна партія, яка перереєструвала в Міністерстві юстиції свою назву на Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

Мін’юстом було зареєстровано дві міжнародні та дві всеукраїнські козацькі організації.

Крім того, міністерство у першому кварталі зареєструвало чотири всеукраїнські громадські об’єднання прихильників карате, в тому числі з досить незвичними вуху українців назвами – "Федерація Кіокушинкай Шогакукай Карате України" та "Федерація Фунакоші Шотокан Карате України".

Загалом, повідомив Олександр Лавринович, з початку року Міністерство юстиції України зареєструвало 46 громадських та 17 благодійних організацій.

З них 76 відсотків зареєстрували свою юридичну адресу в Києві. Що, за словами міністра, також є цьогорічною особливістю. Столиця України і в попередні роки лідирувала щодо розташування центральних офісів всеукраїнських та міжнародних об’єднань громадян.

Проте, зазначив Олександр Лавринович, цей процес відбувався відносно рівномірно. Скажімо, якщо за 12 років незалежності в місті Києві розташувалися центральні офіси 64 професійних спілок, то в Одеській області – 54, Донецькій – 47 Харківській – 28 профспілок.

З початку ж цього року з 63 лише 13 громадських та благодійних організацій обрали своїми центрами регіони. Зокрема, 5 – Одесу, 3 – Донецьк, по 2 – Дніпропетровськ та Черкаси та 1 – Луганськ.

Міністр також повідомив, що серед новоутворених цього року всеукраїнських та міжнародних громадських організацій переважали організації професійного характеру.

Причому професійні ознаки, за якими українці забажали утворити громадські об’єднання, часом були досить несподіваними. Такі, скажімо, як Союз сприяння розвитку холодильної техніки та харчових технологій "Україна-Холод" або об’єднання громадян "Рада старійших енергетиків України".

Значну кількість серед зареєстрованих організацій складали також організації національних та дружніх зв’язків, молодіжні, об‘єднання ветеранів та інвалідів, патріотичні та фізкультурно-спортивні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування