5 травня група РЄ розгляне питання про передвиборчу ситуацію в Україні

Понеділок, 26 квітня 2004, 14:52
В понеділок у Страсбурзі відбувається голосування, яке має вирішити, чи розглядатиметься питання виборів у Мукачевому у форматі надзвичайних дебатів.

Таку пропозицію внесли, за інформацією моніторингового комітету, кілька депутатів. Чи буде цей задум підтримано, стане відомо о 15.00, передає зі Страсбургу кореспондент Інституту масової інформації.

Під час прес-конференції Пітер Шідер, голова Парламентської Асамблеї Ради Європи, також підтвердив, що він ознайомився з документами стосовно виборів у Мукачевому та, ймовірно, запланує обговорення з українськими депутатами в понеділок або в вівторок.

Тим часом Комітет Міністрів Ради Європи ухвалив рішення, згідно з яким українську передвиборчу ситуацію розглядатимуть окремо в рамках засідання Групи за демократію та стабільність РЄ 5 травня.

Як пояснив у інтерв'ю ВВС та ІМІ голова цієї групи, посол Швейцарії при РЄ Жан-Клод Жозеф, це рішення ухвалене в продовження доповіді Секретаріату у справах інформації та допомоги КМ РЄ, яку було затверджено минулого тижня.

Зокрема, ця доповідь повідомляє про використання адміністративного ресурсу в передвиборчий період. А саме – про розсилку головам обласних адміністрацій вказівок з Києва щодо того, як дискредитувати опозиційних кандидатів. Пан Жозеф також наголосив, що не всі закони, котрі мусили б забезпечити об'єктивне висвітлення виборів у мас-медіа, ухвалені Верховною Радою.

ІМІ також стало відомо, що питання виборів у Мукачевому розглядатиметься на сесії Комітету щодо Регіональних та місцевих влад РЕ, яка відбудеться 25-27 травня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування