Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент ПА ОБСЄ просить Кучму поновити справедливість у Мукачевому

Понеділок, 26 квітня 2004, 15:22
Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Брюс Джордж звернувся до президента України Леоніда Кучми з закликом докласти всіх зусиль для розслідування порушень, які мали місце під час виборів мера Мукачевого.

"Закликаю Вас використати можливості Вашої посади для забезпечення належного розслідування порушень, які мали місце протягом виборів мера міста Мукачевого, та виправити ситуацію таким чином, щоб справжня воля виборців була реалізована", – йдеться у листі президента ПА ОБСЄ до президента Кучми, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Джорж зазначив, що його поінформували з низки джерел, включаючи представників ОБСЄ/БДІПЛ, які були присутні у день голосування, про випадки залякування, у тому числі насильства проти українського спостерігача.

"Інші джерела інформували про втручання сторонніх у виборчий процес, погрози та тиск на учасників процесу, а також на депутатів Верховної Ради, спостерігачів та журналістів. Також звучали звинувачення у численних випадках шахрайства та маніпулювання при підрахунку голосів, які могли призвести до невідповідності офіційних результатів реальній волі виборців", – йдеться у листі Джорджа.

Президент ПА ОБСЄ наголошує, що ця організація особливо стурбована цими випадками у світлі президентських виборів, запланованих на 31 жовтня. "ПА ОБСЄ розглядає можливість спостереження за цими виборами та дуже скрупульозно слідкує за передвиборчою ситуацією", – наголошується у листі.

Водночас Джордж відзначив, що під час парламентських виборів у 2002 році "відбувся прогрес порівняно з попередніми виборами". "Я щиро сподіваюся, що спостерігачі ОБСЄ зможуть зробити такі ж висновки стосовно дуже важливих президентських виборів цього року", – підкреслив Джордж.

Читайте також:

Зінченко також вважає, що після Мукачевого "дехто" повинен був піти у відставку

У Мукачевому зірвався мітинг у підтримку Нусера, організований Різаком

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

За протоколами в Мукачевому таки лідирує Балога

Мукачеве: демократія по соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНІ БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування