Кримська НДП замість Пустовойтенка підтримує Януковича?

Понеділок, 26 квітня 2004, 19:21
Лідер кримської організації НДП, голова уряду автономії Сергій Куніцин вважає висунення Віктора Януковича єдиним кандидатом на виборах президента свідченням близькості пропрезидентських сил.

Як повідомили в прес-службі Ради міністрів АРК, Куніцин заявив, що висунення єдиного кандидата йде в руслі наявних домовленостей і міжпартійних консультацій, які передували цьому процесу.

Він зазначив: "Те, що єдиним кандидатом, як і прогнозувалося, став Віктор Янукович, говорить про реальну близькість позицій всього політичного спектру, який представлятиме на виборах нинішній прем'єр".

"Всупереч надіям наших політичних опонентів, лідери центристів показали, що можуть домовлятися, можуть знаходити компроміс і здатні висунути зі своїх лав кандидатуру, яка влаштує всіх", – сказав Куніцин, повідомляє УНІАН.

"Я упевнений, що цей процес не був простим, як всяка велика справа, – зазначив глава кримської організації НДП. – Остаточне рішення можуть ухвалити тільки партійні з'їзди. Це стосується і нашої партії, у якої є особлива думка".

На думку Куніцина, висунення єдиного кандидата значно посилює позиції політичного центру. "Можливо, – заявив кримський прем'єр, – це будуть перші в історії незалежної України вибори, коли основна боротьба розгорнеться не по вісі "комуніст-не комуніст", а між центром і правим політичним блоком".

Як повідомлялося раніше, Віктора Януковича було висунуто єдиним кандидатом від парламентсько-урядової коаліції. Але лідер партії НДП, яка також входить до цієї коаліції, Валерій Пустовойтенко заявив, що політрада НДП у листопаді 2003 року ухвалила рішення про висунення власного кандидата на виборах президента України, а з'їзд партії має ухвалити остаточне рішення, а також – рішення щодо можливої підтримки єдиного кандидата.

УНІАН

Читайте також:

Гавриш: Кучма сказав, що підтримує висунення Януковича, бо у нього найвищий рейтинг. Медведчук не втручався

Віктор Янукович: PR з Будуна

Донецька НДП пішла проти Пустовойтенка

НДП розколеться через Пустовойтенка?

ПУСТОВОЙТЕНКО, ТІГІПКО ТА КІНАХ НЕ ПІДПИСАЛИ РІШЕННЯ ПРО ПІДТРИМКУ ЯНУКОВИЧА ЯК ЄДИНОГО КАНДИДАТА

ПУСТОВОЙТЕНКО НЕ ОБІЦЯВ ПІДТРИМАТИ ЯНУКОВИЧА ЯК ЄДИНОГО КАНДИДАТА

ЯНУКОВИЧА ВИСУНУЛИ ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News