Заступник генпрокурора вивчив наслідки виборів в Мукачевому під наглядом Шуфрича

Понеділок, 26 квітня 2004, 22:15
Перший заступник генерального прокурора України Віктор Кудрявцев виконав доручення президента щодо розслідування наслідків виборів міського голови Мукачевого 18 квітня цього року.

У понеділок Кудрявцев відбув літаком із Закарпаття до Києва. Супроводжував прокурора народний депутат України Нестор Шуфрич, який ніс особисті речі пана Кудрявцева, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Такий факт дозволяє сподіватися на "об’єктивність" слідства, яке проводить Генеральна прокуратура, і на донесення президенту України Леоніду Кучмі "неупередженої та достовірної" інформації щодо порушень, які мали місце під час і після виборів міського голови Мукачевого", – зазначає прес-служба блоку.

В повідомленні також зазначається, що опозиція неодноразово наголошувала на заміні представника генпрокуратури Кудрявцева у справі розслідування наслідків виборів міського голови Мукачевого, позаяк останній є "заангажованим і залежним від глави президентської адміністрації Медведчука".

В той же час, згідно з рішенням Апеляційного суду Закарпатської області було змінено підсудність розгляду скарги по виборах міського голови Мукачевого. Із Мукачівського міськрайонного суду справу за скаргою кандидата на посаду міського голови Віктора Балоги було передано на розгляд до Тячівського районного суду, що відповідає вимогам статті 133 Цивільного процесуального кодексу України.

26 квітня 2004 року мало відбутись друге судове засідання Тячівського районного суду по цій справі. Щоб взяти участь у засіданні, до Закарпаття прибули народні депутати України Юрій Кармазін та Павло Качур, які представляють інтереси кандидата на посаду міського голови Віктора Балоги. Однак судове засідання так і не відбулося.

Проте через "незрозумілі причини" Апеляційний суд Закарпатської області "витребував" із Тячівського районного суду цю справу для "зміни підсудності", зазначає прес-служба.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...