Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Лазаренка вважає, що соціалісту Рудьковському потрібні нафтові родовища СДПУ(о)

Вівторок, 27 квітня 2004, 00:00
Партія "Громада" критикує заклик депутата Верховної Ради з фракції Соціалістичної партії Миколи Рудьковського до лідера однойменного блоку Юлії Тимошенко свідчити на процесі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Про це повідомила прес-служба "Громади" з посиланням на заяву президії політради.

"Громада" вважає, що висловлювання Рудьковського про загрозу арешту Тимошенко в разі її приїзду до США для свідчення у справі Лазаренка підтверджує співробітництво депутата з представниками влади.

"Особисті бажання Рудьковського долучитися до спільного з партією глави адміністрації президента бізнесу з розробки нафтових родовищ у Полтавській області, схоже, вийшли поза сферу особистих інтересів і стали партійною політикою, у жертву якій можна принести не лише стосунки з давніми партнерами з опозиції, а й долю України", – йдеться у заяві.

"Свідченням моральної деградації окремих представників Соціалістичної партії стало їх пряме нехтування не тільки політичними, етичними, а й матеріальними зобов‘язаннями перед іншими партнерами з опозиційних сил", – йдеться у заяві.

"Громада" в заяві також спитала соціалістів, "за чиєї матеріальної підтримки їм вдалося у 1998 році з таким істотним запасом голосів подолати прохідний бар‘єр на парламентських виборах? Але відповідь, мабуть, відома не тільки партійним лідерам СПУ".

Політрада "Громади" розцінює подібні заяви членів СПУ як спроби спровокувати відмову опозиції від висунення єдиного кандидата на виборах президента у 2004 році.

"Громада" також заявила, що "чинному владному режимові й різноманітним аферистам від політики за жодних обставин не вдасться використати добре ім'я нашого лідера для цинічного влаштовування політичних розбірок у середовищі української опозиції".

"Мине не більше місяця, і Павло Лазаренко остаточно доведе свою невинуватість у американському суді, а фактор його політичного впливу обов'язково буде відчутним на президентських виборах 2004 року", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 23 квітня Микола Рудьковський закликав лідера БЮТ Юлію Тимошенко дати свідчення у справі Лазаренка в США. За його словами, відмова Тимошенко свідчити на процесі Лазаренка у США стане перешкодою для об'єднання СПУ з БЮТ і блоком партій "Наша Україна" на виборах президента у жовтні цього року. У лютому Департамент юстиції США запросив Тимошенко виступити свідком у справі Лазаренка.

Читайте також:

СПУ ПІДЕ НА ВИБОРИ З ТИМОШЕНКО, ТІЛЬКИ КОЛИ ВОНА ПОВЕРНЕТЬСЯ ЗІ США БЕЗ НАРУЧНИКІВ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: