Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма заперечує, що Україна посилала найманців до Аджарії

Вівторок, 27 квітня 2004, 00:00
Президент України Леонід Кучма категорично відкидає можливість появи в Аджарії українських найманців.

"Я відкидаю навіть саму можливість. Цього не може бути, тому що бути не може", – підкреслив Кучма, відповідаючи на питання журналістів під час спільної з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі прес-конференції за підсумками переговорів у Києві у вівторок.

Крім того, український лідер підкреслив, що така інформація була спростована "на рівні президента Грузії".

Як повідомлялося, наприкінці березня Саакашвілі заявив журналістам, що глава Аджарії Аслан Абашидзе планує найняти найманців у Чечні, Панкіській ущелині, Україні і Росії. Це висловлення президента Грузії викликало негативну реакцію офіційних осіб у Києві.

Однак МЗС Грузії дало роз'яснення з цього приводу: президент Саакашвілі, згадавши Україну, мав на увазі винятково географічний простір, але ніяк не підтримку найманців українським керівництвом і народом України.

Щодо цілісності Грузії Кучма сказав: "Україна завжди виступала і сьогодні виступає за територіальну цілісність Грузії, і ми мірою своїх можливостей будемо намагатися робити так, щоб цей процес відбувся".

Президент України підкреслив, що цілісність Грузії є "неодмінною умовою стабільності самої Грузії" і всього регіону.

"У цьому Україна кревно зацікавлена, тому що тут і наші інтереси. Ми, можна сказати, сусіди в Чорноморському регіоні", – сказав Кучма.

Коментуючи участь миротворців в Іраку Леонід Кучма заявив, що Україна і Грузія єдині в думці про необхідність своєї участі в багатонаціональній коаліції в Іраку до закінчення її місії.

"Наша думка однакова: ми повинні бути – якщо ми послідовні учасники (коаліції) – до завершення цього процесу в Іраку", – підкреслив Кучма.

Він також повідомив, що на переговорах сторони висловилися за активну участь ООН у процесі стабілізації в Іраку, а також за її чільну роль у цьому.

Кучма відзначив, що й Україна і Грузія є також прихильниками якнайшвидшої передачі влади в Іраку цивільному урядові.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування