Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко вимагає від Білоконя "вичерпної відповіді", за що сидів Янукович

Вівторок, 27 квітня 2004, 11:21
Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготував депутатський запит до міністра внутрішніх справ України Миколи Білоконя з проханням надати повну і вичерпну інформацію щодо судимостей прем'єр-міністра України Віктора Януковича.

Як зазначається в коментарі Томенка, останнім часом у суспільстві ведуться дискусії навколо того, чи перебування у місцях позбавлення волі є позитивним чи негативним явищем з точки зору оцінки набутого життєвого досвіду.

Складність проблеми полягає в тому, що факт судимості того чи іншого політика є надзвичайно важливим для громадян у прийнятті рішення, зокрема у питанні, за кого віддати свій голос на президентських виборах. Саме тому громадськості необхідно мати повну інформацію про те, за що саме та за яких обставин нинішній політик перебував у місцях позбавлення волі.

Зокрема, у своїй офіційній біографії, яка була оприлюднена окремими засобами масової інформації, прем'єр-міністр України Янукович зазначає, що він був двічі засуджений. Як свідчать публікації у пресі, Янукович у 1968 році був направлений в колонію для неповнолітніх, у 1970 році був засуджений за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості і протягом двох років перебував у місцях позбавлення волі.

Але з цих фактів не зовсім зрозуміло, у чому саме звинувачували теперішнього високопосадовця і які були мотиви рішення суду щодо скасування його судимостей, зазначає Томенко.

Сьогодні у засобах масової інформації подається багато неперевіреної інформації на цю тему. Тому, на думку депутата, важливо не спекулювати цими даними, а оперувати достовірними фактами. Можна навести багато прикладів, коли відомі й досить поважні політичні та громадські діячі були засуджені радянською владою за ідейні переконання, відзначає Томенко.

Саме тому він вважає повну та достовірну інформацію щодо перебування політика, який претендує на посаду президента України, у місцях позбавлення волі принципово важливою. Керуючись такими міркуваннями, Томенко підготував депутатський запит до міністра внутрішніх справ України Білоконя, який стосується уточнення біографії нинішнього прем'єр-міністра України Януковича.

У своєму запиті Томенко звертається до Білоконя з проханням "надати повну і вичерпну інформацію щодо судимостей та мотивів їх зняття прем'єр-міністра України Януковича для того, щоб припинити розповсюдження чуток на цю тему та забезпечити конституційне право громадян на інформацію".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування