Ющенко, Мороз і Тимошенко просять Маляренка взяти "офшори Медведчука" під особистий контроль

Вівторок, 27 квітня 2004, 17:24
Печерський місцевий суд Києва відмовив у порушенні кримінальної справи стосовно голови адміністрації президента Віктора Медведчука, розглянувши матеріали заявника – народного депутата України, автора книги "Нарцис" Дмитра Чобота.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Києві сам Чобіт. За його словами, справа розглядалася минулої п'ятниці, 23 квітня, "у пожежному порядку", о 8 ранку.

"Я не встиг запросити журналістів. Крім того, рішення було прийнято за відсутності мого адвоката – Семен Островський перебував на лікуванні", – сказав Чобіт.

"На мій погляд, такі дії суду і прокуратури свідчать про небажання порушувати кримінальну справу", – заявив Чобіт.

Одночасно, як відзначив Чобіт, справа розглядається у Верховному суді України в касаційному порядку, а рішення Печерського суду оскаржене Чоботом і його адвокатом в Апеляційному суді Києва.

Крім того, підкреслив він, "народні депутати Олександр Мороз, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко звернулися до глави Верховного суду Василя Маляренка з проханням "узяти розгляд цієї справи під свій особистий контроль".

За словами присутнього на прес-конференції народного депутата України Степана Хмари (БЮТ), "справа, про яку мова йде, стосується не тільки Медведчука, але і національної безпеки України".

Як повідомлялося, 14 квітня Апеляційний суд Києва скасував постанову Голосіївського районного суду про порушення кримінальної справи стосовно Медведчука (за здійснення ним дій, у яких вбачаються ознаки тяжких карних злочинів проти України) і направив справу на розгляд у Печерський районний суд.

У скарзі Чобота головне питання – офшорний бізнес Медведчука. За словами заявника, мова йде про відмивання великих сум у доларах США. Крім того, у скарзі мова йде про незаконне присвоєння військового звання Медведчуку і повторний розгляд факту реабілітації його батька.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News