Фонд держмайна думає, що їм важко буде забрати завод у Жванії

Вівторок, 27 квітня 2004, 17:51
Ситуацію на керченському суднобудівному заводі "Залив", пов'язану з невиплатою заробітної плати, вивчатиме група фахівців Фонду держмайна (ФДМ) України.

Як нагадав журналістам голова Фонду Михайло Чечетов, ці заходи вжиті задля виконання розпорядження президента України, яким доручалося розглянути можливість повернення підприємства в держвласність, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Чечетов підкреслив, що якщо фахівці ФДМ виявлять негативні факти, питання про повернення "Залива" у держвласність буде вирішено у судовому порядку.

Разом з тим він відзначив, що оскільки власник контрольного пакета акцій підприємства сформував його шляхом купівлі акцій на вторинному ринку, зробити це буде непросто.

Як повідомлялося, президент України Леонід Кучма 22 квітня висловив думку, що керченський суднобудівний завод "Залив" – один з наймогутніших у Радянському Союзі – має повернутися у держвласність, оскільки його власник, пов'язаний з депутатом фракції "Наша Україна" Давидом Жванією, не виконує умов приватизації.

Керченський суднобудівний завод "Залив" є провідним у СНД підприємством з будівництва сучасних середньотоннажних танкерів. Контрольний пакет акцій заводу належить компанії з іноземним капіталом "Бринкфорд Конс. Лімітед" (Україна).

Спочатку "Залив" був орієнтований на потреби ремонту і модернізації судів морфлоту СРСР.

За словами заступника гендиректора заводу Антона Хейфіца, цього року портфель замовлень заводу, потужності якого завантажені більш ніж на 60%, містить будівництво чотирьох судів для європейських замовників. Плановий обсяг виробництва на 2004 рік складає 130 млн. грн.

Заборгованість по заробітній платі на даний час складає 3 млн. грн., повідомив Хейфіц, вже до кінця серпня її планується погасити в повному обсязі за допомоги головного акціонера.

Заступник гендиректора повідомив, що основним акціонером "Залива" є українська компанія з 100% іноземним капіталом "Бринкфорд Конс. Лімітед" (контролює більш 74 % акцій) і що процес приватизації заводу завершено зовсім недавно: на початку року власником 10% пакета акцій "Залива" стала українська компанія "Промінек".

Читайте також:

Жванія каже, що Кучмі набрехали про проблеми на його заводі

Кучма хоче забрати в Жванії завод

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News