Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пайфер не згоден з Кучмою в питанні "Одеса - Броди"

Вівторок, 27 квітня 2004, 19:47
Помічник заступника держсекретаря США Стівен Пайфер закликає створити кваліфіковану команду експертів для розв'язання питання прямого використання нафтогону "Одеса – Броди".

Як сказав Пайфер у вівторок на прес-конференції в Києві, з такою пропозицією США виступали кілька років тому.

За його словами, в цій групі мають бути "юристи та економісти, які б могли вести переговори з західними компаніями".

Пайфер наголосив на вигідності лише прямого використання нафтогону "Одеса – Броди".

"Дехто каже, що реверс доцільний у короткостроковій перспективі. Однак у протоці Босфор дуже напружена ситуація з проходженням танкерів. Якщо буде короткотерміновий реверс, то інші країни знайдуть інші можливості шляхів транспортування нафти, а не по "Одеса - Броди", – зазначив Пайфер.

Він додав, що у січні цього року був період, коли танкери витрачали до 30 днів на проходження Босфору. Водночас він погодився, що зараз процес запуску "Одеса – Броди" в прямому напрямку "відбувається не так швидко, як хотілося".

Дипломат зазначив, що треба проводити переговори з українськими компаніями про тарифи прокачування нафти по "Одеса - Броди", а також із західними потенційними постачальниками нафти.

Як відомо, у вівторок президент Кучма розкритикував затягування початку роботи "Одеса – Броди" в прямому напрямку.

Кучма зазначив, що Україна опинилася в тупиковій ситуації з використанням нафтопроводу "Одеса – Броди" для транзиту нафти в Європу, і розкритикував Польщу і Європейський Союз за бездіяльність у реалізації цього проекту.

Президент заявив, що прийнявши рішення про пряме використання "Одеса – Броди", Україна фактично шкодить своїм інтересам.

"Українська правда"

Читайте також:

Кучма назвав аверс "Одеса – Броди" "тупиковим варіантом" і сказав все, що думає про Польщу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування