Темник Медведчука доручив Гавришу наїхати на Литвина, звинувативши того у демарші

Середа, 28 квітня 2004, 10:22
Політкоординатор більшості Степан Гавриш називає демаршем і викликом заяву спікера парламенту Володимира Литвина про правову і політичну безперспективність розгляду інших змін до Конституції.

"Не викликає жодних сумнівів, що заява голови Верховної Ради є викликом коаліції, яка заявила про продовження політичної реформи", – сказав Гавриш в коментарі каналу "Інтер".

Гавриш сказав, що коаліція має намір розглянути законопроекти №4180 та №3207-1, які отримали позитивний висновок Конституційного суду.

"Окрім того, це [заява Литвина] є, без сумніву, політичним демаршем проти коаліції, яка висунула єдиного кандидата, політичним програмним зобов'язанням якого є завершення політичної реформи", – додав Гавриш.

Крім того, він сказав, що позиція Литвина "не узгоджується з позицією президента, який напередодні заявив про те, що його головною метою є завершення політичної реформи і внесення змін до Конституції".

Лідер КПУ Петро Симоненко заявив в ефірі "Інтеру", що він пiдтримує розгляд проектiв, які також пройшли Конституційний суд – "ми маємо всі пiдстави їх розглядати".

"Конституційний суд визнав, що це рiзнi проекти, i кожен має свою юридичну силу для розгляду у Верховнi Радi", – сказав Симоненко.

Лідер Соцпартії Олександр Мороз сказав, що 8 квітня парламент не розглядав альтернативні варіанти змін до Конституції: "Із цього приводу голосування не відбувалося, тобто незавершена процедура. І таким чином, є всі підстави розглядати це питання".

Такі самі заяви Симоненка, Мороза і Гавриша пролунали в ефірі "УТ-1", тільки порядок їх синхронів був зворотнім, ніж на "Інтері". На "1+1" пролунали лише фрази Гавриша.

Очевидно, що ці заяви Гавриша, Мороза і Симоненка були записані журналістами каналу "УТ-1" за вказівкою темника адміністрації президента, після чого цей матеріал був розісланий на інші канали, підконтрольні Медведчуку.

Читайте також:

ЛИТВИН: РОЗГЛЯД АЛЬТЕРНАТИВНИХ ПРОЕКТІВ ЗМІН У КОНСТИТУЦІЮ – НЕПЕРСПЕКТИВНИЙ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування