Томенко просить Литвина переодягти помічників депутатів, бо у них вигляд, наче з "зони"

Середа, 28 квітня 2004, 10:26
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко звернувся до спікера парламенту Володимира Литвина з пропозицією нормативно врегулювати зовнішній вигляд працівників апарату Верховної Ради, помічників народних депутатів та відвідувачів парламенту.

"У моєму зверненні відзначено, що в діяльності Верховної Ради останнім часом мають місце непоодинокі випадки перебування у приміщенні парламенту працівників апарату, помічників народних депутатів та відвідувачів парламенту, зовнішній вигляд яких не відповідає статусу державного службовця, підриває авторитет законодавчого органу, а також заважає нормальній діяльності народних депутатів", – говориться в коментарі Томенка, поширеному прес-службою депутата.

Томенко при цьому посилається на наказ головного управління державної служби України "Про затвердження загальних правил поведінки державного службовця" від 7 листопада 2000 року, згідно з яким "державний службовець має дбати про позитивний імідж та авторитет органів державної влади і державної служби в цілому, дорожити своїм ім'ям та статусом".

В той же час, за словами депутата, нерідко у приміщеннях парламенту перебувають "помічники" народних депутатів України, які насправді виконують функції їхньої особистої охорони.

"При цьому їхній зовнішній вигляд більше нагадує вигляд члена організованого злочинного угрупування (зачіска, наявність спеціальних переговорних пристроїв, зброї тощо), що більше відповідає місцям позбавлення волі", – вважає Томенко.

Крім того, у Верховній Раді з’являються відвідувачі, що мають зовнішній вигляд, який більше відповідає закладам підліткового й молодіжного відпочинку, додає він.

Виходячи з вищевикладеного, Томенко просить голову Верховної Ради розглянути можливість нормативного регулювання зовнішнього вигляду працівників апарату Верховної Ради, помічників народних депутатів та відвідувачів Верховної Ради.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...