Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін Януковича підкупав виборців у Мукачевому?

Середа, 28 квітня 2004, 11:31
Кабінет міністрів України видав напередодні виборів розпорядження по Мукачевому, яке можна кваліфікувати як підкуп виборців, стверджує голова бюджетного комітету Петро Порошенко.

Про це говориться в прес-релізі, поширеному в середу прес-службою партії "Солідарність".

Порошенко вважає, що уряд Віктора Януковича є "співучасником організації брутальної фальсифікації виборів у Мукачевому".

Він повідомив, що 26 березня, напередодні виборів, уряд видав розпорядження № 177-р "Про виділення коштів для розв'язання соціально-економічних проблем у м. Мукачевому".

Розпорядженням уряду виділялося 7 мільйонів 805 тисяч гривень, що перевищило всі доходи м. Мукачевого за І квартал 2004 року. Таке виділення коштів суперечить ст. 58 Закону "Про Державний бюджет України" та "Бюджетному кодексу", зазначив Порошенко.

За словами депутата, розпорядження уряду Януковича порушило законодавство щодо державного бюджету – за підкуп виборців передбачено кримінальну відповідальність за статтею 157 Кримінального кодексу України.

"Майже вісім мільйонів гривен були призначені на тимчасове поліпшення економічної ситуації у місті, що повинно було призвести до підвищення популярності кандидата від влади – заступника голови Закарпатської облради Ернеста Нусера, кандидата від СДПУ(о)", – зазначив Порошенко.

Він також додав, що аналогічну передвиборчу "технологію" уряд Януковича планує застосувати напередодні президентських виборів. "Янукович розраховує за допомогою підвищення заплати бюджетникам за кілька місяців до виборів купити прихильність виборців", – зазначив голова бюджетного комітету.

"У Мукачевому подібний підкуп не пройшов, люди чинили так, як радив Віктор Ющенко: "Гречку беріть, а голосуйте – по совісті", – додав представник "Нашої України".

Порошенко також повідомив, що під час розгляду постанови "Про ситуацію, що склалася у зв'язку з подіями, які мали місце під час виборів міського голови Мукачевого" на засідання Верховної Ради прибула половина уряду, включно з двома віце-прем'єр-міністрами та кількома міністрами.

"Урядовці Януковича рятували Медведчука та міністра внутрішніх справ від заслуженої політичної оцінки", – вважає Порошенко.

В то же час, другий день поспіль в Мукачевому триває пікетування міськвиконкому, яке проходить в рамках загальнонаціональної акції виборчого блоку Віктора Ющенка під назвою "Так – добробуту! Ні – диктатурі!", повідомляє прес-служба "Нашої України".

Понад сотню пікетувальників тримають в руках транспаранти "Досить обдирати народ", "Пенсіонерам мінімальну пенсію – 225 гривень", "Приховані у бюджеті 10 мільярдів – на зарплати і пенсії", "Нусер – мер самозванець", "Балога – з народом. Нусер – з бандитами", "Геть узурпацію влади СДПУ(о) на Закарпатті" тощо.

Поруч із пікетувальниками збираються групами мукачівці, котрі жваво обговорюють останні події в державі та висловлюють своє обурення останніми подіями довкола виборів міського голови Мукачевого.

Як відомо, 18 квітня в Мукачевому відбулись вибори міського голови. За наявними в "Нашої України" 34 протоколами із 36 виборчих дільниць з мокрими печатками, перемогу на виборах отримав Віктор Балога, за якого віддали свої голоси 19379 виборців.

Друге місце з результатом 13896 голосів посів Ернест Нусер, підтримуваний СДПУ(о).

Проте територіальна виборча комісія визнала перемогу Нусера.

Читайте також:

Мукачеве: як це було. І як це не повинно бути

Рада Європи пропонуватиме не вважати переможцем ані Нусера, ані Балогу

Президент ПА ОБСЄ просить Кучму поновити справедливість у Мукачевому

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

У Мукачевому зірвався мітинг у підтримку Нусера, організований Різаком

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

Мукачеве: демократія по-соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНО БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування