Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обговорив із Саакашвілі проблему виборів

Середа, 28 квітня 2004, 12:14
Віктор Ющенко зустрівся у середу з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі.

Зустріч, на якій також були присутні народні депутати України Петро Порошенко, Олег Рибачук, Микола Мартиненко та Давид Жванія, тривала близько 40 хвилин, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Під час бесіди співрозмовники обговорювали теми політичної ситуації в Україні й Грузії. Віктор Ющенко ознайомив президента Грузії з ситуацією, яка склалася на виборах міського голови Мукачевого.

Сторони також обговорили питання міжпарламентської співпраці та взаємодії між політичними силами, адже минулого року політичні сили, які очолюють Віктор Ющенко та Михаїл Саакашвілі, підписали Меморандум про співпрацю.

Лідер "Нашої України" підкреслив, що демократичні сили в українському парламенті усвідомлюють необхідність і важливість активізації політичних та економічних контактів між Україною та Грузією.

Ці парламентські сили будуть запобігати ініціативам уряду і провладної парламентської більшості, які сприяють обмеженням в торгово-економічній сфері та можуть негативно впливати на режим вільної торгівлі між двома державами.

Коментуючи на прохання журналістів результати зустрічі, Віктор Ющенко повідомив, що він привітав Михаїла Саакашвілі з його першими успіхами на посаді президента Грузії.

За словами лідера "Нашої України", "новообраний глава Грузії зумів розв’язати цілу низку складних проблем, зокрема – збереження єдності країни, об’єднання політичних сил, формування влади, проведення парламентських виборів. Всі ці питання Михаїл Саакашвілі успішно розв’язав".

На переконання Ющенка, це блискуча відповідь на ключові виклики, які постали перед грузинською нацією.

Лідер "Нашої України" підтвердив також, що під час бесіди співрозмовники обговорили проблему виборів в Україні, адже світова спільнота, і зокрема Грузія, не байдужі до ситуації в Україні і висловлюють зацікавленість у тому, щоб перегони пройшли прозоро, демократично, з дотриманням законодавства.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування