Волков каже, що Кучма може піти в президенти, а єдиного кандидата від влади поки немає

Середа, 28 квітня 2004, 13:24
Народний депутат Олександр Волков вважає, що єдиного кандидата від влади на президентських виборах поки що немає.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", що вийшла в середу.

"Скажімо так: поки що його немає", – зазначив Волков в інтерв'ю.

"І я не бачу сьогодні жодного кроку, який би зробив висунений кандидат, щоб стати єдиним", – додав він.

"Якщо він хоче стати кандидатом від фракцій більшості, тоді його шанси дорівнюють нулю. Якщо він думає про щось серйозне, тоді слід уже займатися виборами – часу залишається обмаль. І всі інші процеси слід відкласти убік, забути, як страшний сон, політичну реформу – вона вже добряче набридла людям", – зауважив Волков.

"Замість цього потрібно примусити на повну силу працювати Кабмін, подумати про пенсії, про зарплати, про соціальний захист людей. Як кандидат він повинен подумати про те, щоб залучити якнайбільше політичних сил на свій бік. А для цього слід розпочати переговорний процес. І вже особисто домовлятися з кожним із потенційних союзників", – додав депутат.

На думку Волкова, Янукович повинен зібрати всі політичні сили і розповісти кожному про його місце після коаліційної перемоги – хто, де і ким буде. "Щоб ніхто з тих сил, які його підтримують, не вирушив на вибори самостійно. Оскільки щойно хтось із них піде, Віктор Федорович може просто не потрапити до другого туру", – зазначив він.

"Треба, щоб кожен міг вийти на свою партійну організацію і сказати: наше місце ось таке. Не всім партіям потрібні міністерські посади. Інших цікавить суто політична робота, парламент. У Януковича є партія. Чи може вона стати стрижнем коаліції на 2006 рік? Якщо так, то на яких умовах? Хто туди залучатиметься? Усе це слід сказати. Якщо ми об’єднуємося тільки для перемоги на президентських виборах, а потім розбіжимося – це багатьох не влаштує", – зауважив Волков.

Він також зазначив, що висунення Януковича відбулося запізно: якби його висунули кандидатом минулого року, його рейтинг уже зрівнявся б з рейтингом Віктора Ющенка.

"По-друге, та форма, з допомогою якої було запропоновано кандидатуру Віктора Януковича, мене, чесно кажучи, приголомшила. Якщо влада справді хотіла мати свого наступника, про це в жодному разі не можна було заявляти вголос. Хоч що б там казали, сьогодні особливої любові до влади і до тих людей, які з нею асоціюються, немає", – наголосив Волков.

"А те, що про прийняте рішення доручили оголосити координатору більшості, взагалі в жодні ворота не лізе", – додав він.

Волков також не виключив, що президент Кучма може висунути свою кандидатуру на виборах. "Президент може все", – зазначив він.

"Якщо він справді побачить, що Віктору Януковичу щось не вдається, не вдається переговорний процес, якщо певні сили з меншою, ніж потрібно, активністю його підтримуватимуть, він може зібрати ці сили і сказати: ну що, хлопці, давайте вирішувати, що робитимемо?! І я не виключаю, що знайдуться ті, які скажуть: "Леоніде Даниловичу, давайте ви висувайтеся!", – зазначив депутат.

"Але справа не в тому, щоб висунутися, не в тому, щоб заявити, що ти висуваєшся. А в тому, щоб перемогти. А ось тут Леонід Данилович має набагато менше шансів, ніж Віктор Федорович", – додав Волков.

В той же час, коментуючи перспективу проведення політреформи, Волков висловив сумнів у можливості її завершення.

"Сам президент, сказавши, що головною метою є перемога Януковича на президентських виборах, тим самим показав, що він чудово розуміє: повернення до питання політреформи неможливе. Сьогодні з оголошенням кандидата від влади як одного з провідних гравців у виборчій кампанії всі інші питання відійшли на другий план", – сказав Волков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...