Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Донецьку побили агітаторів "Нашої України"

Середа, 28 квітня 2004, 15:04
27 квітня в Донецьку невідомими було побито агітаторів "Нашої України", які діяли в рамках акції "ТАК – добробуту! НІ – диктатурі!".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", кілька "братків" завдали тілесних ушкоджень молодим агітаторам "Нашої України" та забрали у них усі агітаційні матеріали. Активісти блоку повідомили, що нападники діяли за тією самою методою, як і 31 жовтня минулого року, коли в Донецьку було зірвано з’їзд "Нашої України", а сам напад мав явно провокаційний характер.

Як повідомив заступник керівника Донецького обласного регіонального штабу "Нашої України" з юридичних питань Валерій Фуйор, про факт нападу на агітаторів було повідомлено правоохоронні органи і міськраду.

Заступник начальника управління зі зв’язків з громадськістю останньої Максим Ровенський запевнив представників блоку, що міська влада не причетна до конфлікту і з цього ж дня міліція почне контролювати місця, де розташовані намети "Нашої України", щоб в подальшому уникнути можливих нападів.

Керівник Донецького штабу "Нашої України" Павло Жовніренко вважає, що "на прес-конференції міського голови було перекручено факти з діяльністю агітбригад, чим саме і розв’язано руки силам, що вкотре зацікавлені спровокувати черговий політичний конфлікт".

"По-перше, встановлення агітаційних наметів та розповсюдження матеріалів блоку проходить в рамках акції "ТАК – добробуту! НІ – диктатурі!", а сама агітаційна активізація приурочена до Першотравня, і аж ніяк не до передвиборчої кампанії, про що було заздалегідь повідомлено листом міського голову. По-друге, ми все-таки маємо надію на те, що донецька влада зможе протидіяти можливому перетворення регіону на політичний полігон з застосуванням терористичної методи", – заявив Жовніренко.

Прес-служба нагадує, що напад вчинено після того, як міський голова Донецька Олександр Лук’янченко на прес-конференції заявив, що "пішов нездоровий ажіотаж перед виборчою компанією", і негативно відгукнувся про розміщення в місті напередодні Першотравня агітаційних наметів місцевого осередку блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Читайте також:

Мер Донецька вважає, що "Наша Україна" створює "нездоровий ажіотаж"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування