Кучма: до Януковича ще прибіжать і будуть умовляти пробачити

Середа, 28 квітня 2004, 15:27
Президент Леонід Кучма упевнений, що Віктор Янукович буде єдиним кандидатом на виборах президента.

Коментуючи на пре-конференції позицію деяких партійних лідерів більшості, що вони самі підуть на вибори, Кучма сказав: "Якщо хтось заявив, що буде висуватися від більшості... Це гра, щоб показати власну значимість".

"Я радив би їм подивитися на себе збоку. Це корисно всім політикам, у тому числі і президенту. Тоді у них не буде бажання висуватися", – зазначив Кучма.

На думку Кучми, у представників більшості, які захотіли стати конкурентами Януковича, "рейтинг у всіх нуль цілих!".

За словами президента, провал на президентських виборах для них "буде смерть". "Не тільки їх як політиків, але і їх політичних сил", – додав він.

Як відомо, раніше про намір своїх партій висунути власних кандидатів у президенти заявили лідер НДП Валерій Пустовойтенко та ПППУ Анатолій Кінах.

Кучма вважає, що "Януковичу ломати коп'я, вмовляти [тих, хто не хоче його підтримувати] – недоречно". "Самі прибіжать, скажуть: вибачте, ум за розум зайшов, ми не те мали на увазі, коли не голосували за те чи інше питання".

Кучма також сказав, що засідання лідерів фракцій, на якому Янукович був проголошений єдиним кандидатом від влади, не було його висуненням на вибори. "Немає сумніву, що з'їзди обов'язково підтримають кандидатуру Януковича", – додав він.

Водночас Кучма закликав політиків визначитися із своїми силами: "Я зустрічався з Тігіпком, Кінахом і підтримав їх намагання створити партійні фракції. Сьогодні час визначатися кожному. Є закон, що наступні парламентські вибори відбуватимуться за пропорційною системою. І це змушує кожного визначатися з політичними силами".

Коментуючи ситуацію в парламенті, Кучма зазначив: "Я, може, скажу несподівано, але дуже добре, що немає більшості".

"Завдання частини [більшості], яка залишилася – провести ревізію і сказати, хто є хто. І якщо хтось – "ніхто" – то потиснути йому руку і сказати "ідіть куди хочете", – пояснив президент.

При цьому Кучма зазначив, що коли у Верховній Раді немає більшості, то парламент недієздатний. "Така ситуація, що якщо комуністи підтримають – то буде рішення, якщо не підтримають – то не буде", – сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Кінах переконаний, що ПППУ не висуватиме Януковича в президенти

ПУСТОВОЙТЕНКО НЕ ОБІЦЯВ ПІДТРИМАТИ ЯНУКОВИЧА ЯК ЄДИНОГО КАНДИДАТА

Розвал коаліції Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...