Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Києва чекає інцидентів від мітингів "Нашої України", СДПУ(о), Партії регіонів і КПУ

Середа, 28 квітня 2004, 15:57
Шевченківський районний суд Києва в четвер має винести постанову про часткове обмеження чисельності тих, хто братиме участь у мітингах і демонстраціях 1 травня.

Про це повідомив у середу на брифінгу начальник головного управління з питань внутрішньої політики Київської міськадміністрації Олександр Петік.

За його словами, для того, щоб не допустити зіткнень різних політичних сил, і, як наслідок, заворушень на головних вулицях Києва, міськадміністрація була змушена звернутися до суду.

"Для того, щоб не було інцидентів, ми діємо по-чиновницьки", – сказав Петік.

Начальник управління підкреслив, що народний депутат Роман Безсмертний ("Наша Україна") подав заявку на проведення демонстрацій "з чотирьох сторін центральних вулиць Києва до Європейської площі", у той час як назустріч їм (з вулиці Грушевського) передбачається рух комуністів.

За словами Петіка, Безсмертний поки не приймає пропозицію міської влади про обмеження руху двома потоками до Михайлівської площі.

Петік також повідомив, що в день міжнародної солідарності трудящих на Хрещатику будуть проходити спортивні, культурно-розважальні заходи, концерти самодіяльних колективів. Все це будуть проводити профспілки Києва.

Представники Компартії і соціалісти пройдуть вулицею Грушевського до Європейської площі, де відбудеться мітинг.

"Без демонстрації на Хрещатику (як говорилося в їхній заявці), комуністи і соціалісти покладуть квіти до пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка", – сказав Петік.

Прогресивним соціалістам, за його словами, було запропоновано зібратися в інший час на Європейській площі і провести мітинг під аркою Дружби народів.

Компартії робітників і селян (у заявці мова йде про 7 тис. людей) запропоновано зібратися біля Палацу спорту. До пам'ятника Леніну вони будуть йти вулицями Грушевського, Софіївською і майданом Незалежності.

Уперше, як відзначив Петік, на демонстрацію вийдуть представники Партії регіонів України. Вони зберуться на площі Лесі Українки і пройдуть до Печерської лаври.

Представники СДПУ(о) пройдуть по вул. Грушевського до будинку Верховної Ради, де передбачається проведення мітингу.

Відповідаючи на питання журналістів про загальну кількість учасників першотравневих мітингів і демонстрацій, Петік відзначив, що орієнтуватися можна тільки на практику минулих першотравневих свят.

Так, за словами Петіка, комуністів звичайно збирається близько 2 тис чоловік, представників КПРС – близько 200 чоловік, однак цього разу заявку подали на 7 тис.

Начальник керування міськадміністрації повідомив, що від Союзу анархістів надійшла заявка на участь в мітингу біля пам'ятника Шевченку (20 тис. чоловік), але після того, як вони довідалися, що там не буде представників "Нашої України", скоротили цю цифру до 800.

"Ліві – праві мають поважати не тільки собі подібних, але і людей аполітичних", – додав Петік, закликавши киян до взаєморозуміння і толерантності.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: