Тігіпко піде у президенти, якщо "з'їзд скаже", або якщо проваляться переговори про розподіл посад

Середа, 28 квітня 2004, 16:38
Участь лідера партії "Трудова Україна" Сергія Тігіпка в президентських виборах залежатиме від переговорів з колегами по більшості і рішення з’їзду.

Про це Тігіпко повідомив журналістам, підбиваючи підсумки IV з'їзду партії, що відбувся у середу.

За його словами, предметом переговорів з партнерами по більшості "одночасно можуть бути і посади, і відповідальність". У залежність від цих переговорів Тігіпко поставив і перспективи власного балотування: "Буду висуватися я чи ні, буде залежати якраз від цих розмов… і рішення з’їзду. Я можу домовитись, я можу просити з’їзд підтримати те чи інше рішення, але з’їзд вирішує все. Скаже з’їзд іти (на вибори) – піду".

Разом з тим, Тігіпко заперечив можливість підтримки своєю партією кандидата від опозиції. "Сьогодні говорити про це ми не будемо. Ми будемо рухатися у межах тієї більшості, в яку ми ввійшли, і тримати ту відповідальність, про яку ми знали, коли ми входили в цю більшість", – сказав Тігіпко.

"Ми будемо чи самі іти на вибори, чи підтримувати єдиного кандидата", – додав він.

Крім того, лідер "трудовиків" вважає, що у такій підтримці єдиного кандидата "основна частина більшості буде цілісною, в кінці кінців, після остаточних розмов".

"Якщо хтось і відвалиться, то це буде не серйозна проблема, і суттєвого впливу на подальші дії не матиме, – вважає він. – Я впевнений, що той, хто сьогодні перейде, перескочить (на бік політичних опонентів), той ще більше втратить своє обличчя і в одних, і у інших".

Відповідаючи на запитання про перспективи політичної реформи, Тігіпко сказав: "Я не думаю, що вдасться сьогодні знову говорити серйозно про голосування по політичній реформі до президентських виборів, не той час. І не потрібно, на мій погляд, цього робити".

На його думку, "якщо програли – треба визнавати поразку, і думати, яким чином змінити ситуацію, якщо ти переконаний в тому, що це потрібно робити в твоїй державі – шукати шляхи до того, як це зробити".

Разом з тим голова "Трудової України" вважає, що "провал голосування по Конституційній реформі не є перемогою опозиції, це – стратегічна поразка усієї країни".

Тігіпко переконаний, що "пройде дуже небагато часу, і… новий президент почне говорити про політичну реформу", незалежно від того, хто цим новим президентом стане. Тому що, на думку Тігіпка, політична реформа – лише зміна механізмів, "які повинні були б привести до ефективної влади".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування