В ІРАКУ ПОМЕР ДРУГИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МИРОТВОРЕЦЬ ЗА ДЕНЬ

Середа, 28 квітня 2004, 19:47
В Іраку помер другий український миротворець, важко поранений під час нападу на механізований патруль українських миротворців поблизу іракського міста Аз-Зубадія.

Про це повідомляє у середу прес-служба Міноборони.

Як відомо, вранці 28 квітня поблизу іракського міста Аз-Зубадія було здійснено напад на механізований патруль українських миротворців 6-ї окремої механізованої бригади ЗС України, яка входить до складу багатонаціональної дивізії "Південь-Центр".

На узбіччі дороги перед першим бронетранспортером підірвали потужний фугас. БТР-80, що замикав колону із трьох українських бронетранспортерів, було обстріляно з обох сторін з ручних протитанкових гранатометів та крупнокаліберних кулеметів.

Під час бою загинув снайпер рядовий контрактної служби Костянтин Михалєв. Вибухом було поранено двох військовослужбовців: кулеметника рядового контрактної служби Ярослава Злочевського та гранатометника рядового контрактної служби Володимира Бегутова. Від важких поранень рядовий Злочевський помер у військовому госпіталі в Багдаді.

Рядовому Бегутову зроблено операцію. Загрози його життю немає.

Міністр оборони України та начальник Генерального штабу ЗС України висловили співчуття рідним та близьким загиблих Костянтина Михалєва та Ярослава Злочевського.

За рік перебування в Іраку загинуло 6 українських миротворців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування