Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ВСУ пообіцяв розібратися, чому журналіста Бойка побили в суді

Четвер, 29 квітня 2004, 13:06
Голова Верховного Суду Василь Маляренко запевнив журналіста Володимира Бойка, що випадок його побиття за вказівкою судді працівниками міліції прямо в залі судового засідання 9 квітня цього року буде негайно розслідуваний.

Про це йшлося на зустрічі 28 квітня 2004 року журналіста з головою Верховного Суду Василем Маляренком та головою Ради суддів України Віктором Кривенком, повідомляє Інститут масової інформації.

На зустрічі обговорювалася вимога Бойка притягнути до відповідальності суддю Калінінського районного суду міста Донецька Олену Карпушову та голову цього суду Володимира Ушенка.

За словами Василя Маляренка, перевірка, у тому числі отримання пояснень від судді Карпушової, має відбутися в присутності Володимира Бойка не пізніше 30 квітня 2004 року.

Як розповів ІМІ Володимир Бойко, під час переговорів було досягнуто згоди зупинити до п’ятниці акцію протесту, оскільки Віктор Кривенко запевнив журналіста, що вранці 30 квітня зателефонує йому й повідомить, який порядок розслідування цього безпрецедентного випадку буде обрано.

Зокрема, або суддя разом з аудіозаписом перебігу судового процесу, під час якого трапився інцидент, прибуде до Києва для дачі пояснень у присутності Бойка, або журналіст з інспектором Верховного Суду України поїдуть до Донецька.

Бойко також ознайомив голову Ради суддів України з наявним у нього аудіозаписом інциденту в суді і дав свою оцінку позиції голови Калінінського райсуду Володимира Ушенка, яку той висловив у інтерв’ю кореспонденту ІМІ.

Нагадаємо, що голова Калінінського суду м. Донецька спростував інформацію про побиття журналіста Володимира Бойка працівниками міліції в залі засідань суду. За словами Володимира Ушенка, Бойко не заявляв клопотання про дозвіл користуватися засобами для аудіозапису.

Бойко зазначив в коментарі ІМІ, що його вимога полягає в тому, щоб Маляренко як член Вищої ради юстиції України вніс подання до цього органу про звільнення з посад Олени Карпушової та Володимира Ушенка.

"Подібного факту – побиття громадянина в залі суду та ще й на очах судді – історія українське правосуддя не знає. Тут справа не тільки в особистих образах. Треба, врешті-решт, припинити вакханалію беззаконня, інакше вся України перетворитися на таке собі Мукачеве", – зазначив журналіст.

"Думаю, що голова ВСУ Маляренко, який, по суті, зупинив міліціонерів з Печерського райуправління, що вже приїхали мене затримувати за пікетування будинку ВСУ, та пішов на переговори, вчинив мудро. Подивимося, чи вистачить йому мудрості зважитися на те, щоби покарати людей, які ганьблять звання судді", – зауважив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування