Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вражений, що групу Центр створили під нього

Четвер, 29 квітня 2004, 14:21
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що перегруповування політичних сил у парламенті ускладнить роботу законодавчого органу.

"Думаю, це ускладнить роботу", – сказав Литвин, коментуючи в четвер в інтерв'ю журналістам у Києві процеси переформування політичних сил у парламенті, зокрема, можливий розвал більшості.

На думку спікера, у Верховній Раді з'являться нові центри впливу. "Потрібно буде пристроюватися на ходу, знаходити можливості для компромісу і для домовленостей", – сказав Литвин.

У той же час, на його думку, перегрупування сил у парламенті неминучі, вони стали наслідком ухвалення закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі. Литвин висловив думку, що парламентарії зараз думають більше про вибори 2006 року в парламент, ніж про вибори в 2004 році президента України.

"Це не останнє перегрупування в парламенті", – переконаний спікер.

Коментуючи думку про те, що нова депутатська група "Центр" створена "під нього", Литвин сказав: "Я вражений, що під мене".

Він запевнив, що хотів би, щоб усе робилося для консолідації парламенту. Спікер підкреслив, що поважає всіх народних депутатів. "Зі мною завжди можна співпрацювати, і я готовий співпрацювати для того, щоб був парламент і в Україні затверджувався парламентаризм", – сказав голова Верховної Ради.

Відповідаючи на питання про подальший розвиток ситуації у Верховній Раді, Литвин сказав: "Усе буде штатно". "Думаю, що ми будемо починати і закривати сесійне засідання питанням про Мукачеве або якимсь іншим", – підкреслив він, додавши, що бачить налаштованість депутатів саме на це.

Ще одним питанням, що буде загострювати ситуацію в парламенті, на думку спікера, стане повернення українських миротворців з Іраку.

"Будуть спроби зруйнувати парламент, внести нервозність, протистояння в парламенті", – сказав Литвин, додавши, що "це можна прогнозувати з великою часткою імовірності".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин відхрещується від створення "Громадянської позиції"

У парламенті з'явиться нова фракція з більшовиків і нашоукраїнців?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування