Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко радить Ющенку діяти, як Кличко, щоб перемогти на виборах

Четвер, 29 квітня 2004, 15:11
Віце-спікер парламенту Олександр Зінченко вважає Віктора Ющенка "найімовірнішим" кандидатом на перемогу на президентських виборах 2004 року.

Про це він сказав у інтерв'ю "Львівській газеті".

В той же час він застеріг "Нашу Україну" від передчасного святкування перемоги.

"Що ж стосується політичної боротьби, то, на мій погляд, якщо ти хочеш довести свою політичну перевагу, треба робити це так, як Віталій Кличко робить у Штатах. Тобто бути явно сильнішим, і тоді заганяти противника в кут", – порадив Зінченко.

"Інакше – притиснуть тебе самого", – зауважив він.

"Я ж спостерігаю певне передчасне захоплення в "Нашій Україні": перемога вже в нас у кишені, рейтинг тримається півтора роки, все склалося так, як того хочемо, ніяких несподіванок бути не може. Я дивлюся в очі і попереджаю: якщо не зробити висновків, результати виборів 2004 року будуть драматичними. Не можна опускати руки, коли ситуація настільки вирішальна. Це стосується всіх політичних сил", – сказав Зінченко.

При цьому Зінченко зауважив, що не відгукувався "критично" про шанси Ющенка.

"Вважаю, що він сьогодні – найімовірніший кандидат, але може бути різний розвиток подій. Скажімо, "політичні Тузли", зміна конфігурацій політичних сил, нові структури, нові тиски, які можуть виявити неспроможність подолати перешкоди. Це запитання дуже складне. І воно – до команди Ющенка, а не до мене", – сказав він.

В той же час, кажучи про "несподіваного кандидата", Зінченко зауважив, що він, насамперед, мусить дійсно реалізовувати об’єднавчу позицію, бо "має добре знати, чому Cхід такий, яким він є, і що там потрібно робити, а також чому в нас Захід такий, яким він є".

"Вважаю, що на виборах переможе той, хто просто звернеться до людей і буде говоритиме до них зрозумілою мовою. Але зрозумілою і там, і там... Якщо ти зрозумілий із рейтингом 100% тільки в Донецьку – шансів немає. З рейтингом 100% у Львові чи в Чернівцях – теж шансу немає. Та нехай він буде по 60 чи 50, але довіру людей нарешті мусить зібрати бодай один кандидат! Тому ця людина має бути патріотом, чесною, об’єднавчою людиною, яка збирає оцю різницю в поглядах", -- зазначив Зінченко.

Говорячи про ситуацію в Мукачевому, віце-спікер наголосив, що там, "як у дзеркалі, відбилися всі негативи, із якими ми підійшли до виборів 2004 року".

"Абсолютно переконаний: якщо ви не почуєте прізвища винуватців мукачівських подій, то в 2004 році президентські вибори також відбуватимуться недемократично, вони будуть спотворені на місцях. Спотворені різними механізмами, які вже відпрацьовують, які були апробовані. Якщо ці прізвища пролунають, то є ще надія, що держава все-таки починає доводити, що вона справді демократична європейська країна", – зазначив Зінченко.

Він додав, що такої концентрації криміналітету, як у Мукачевому, ще не було. "25 годин, які я провів у Закарпатті, було цілком достатньо, щоб переконатися: там не було демократії, немає, і ще питання, чи вона взагалі буде там запроваджена", – зазначив віце-спікер.

Читайте також:

Зінченко обіцяє Ющенку нові випробування від влади, що послаблять його рейтинг

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

Зінченко попереджує, що олігархи можуть не віддати владу


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...