НДП може підтримати Ющенка на президентських виборах?

Четвер, 29 квітня 2004, 16:20
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко заявляє, що у низки членів партії існує думка про необхідність розглянути можливість підтримки кандидатури лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка на виборах президента в 2004 році.

У четвер на прес-конференції в Києві Пустовойтенко повідомив, що НДП провела районні, сільські і селищні конференції партії, на яких пропонувалося або висунути на президентські вибори кандидатуру лідера партії, або кандидатуру Ющенка.

Кілька членів партії, за його словами, пропонують підтримати кандидатуру нинішнього прем'єр-міністра України Віктора Януковича, є також думка про можливість підтримки члена партії, міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова.

У той же час, уточнив Пустовойтенко, НДП поки не розглядала можливість підтримки кандидатури Ющенка на виборах президента. За його словами, партія розглядає усі варіанти, а остаточне рішення по цьому питанню буде прийнято на з'їзді НДП у липні.

Керівництво НДП, відзначив він, робить усе, щоб питання про висування кандидата на президентських виборах не розкололо партію.

Народно-демократична партія, за словами її лідера, не заперечує проти підтримки єдиного кандидата, "але заперечує проти принципів такої підтримки".

Пустовойтенко також підкреслив, що на сьогоднішній день мова йде не про його – лідера НДП – кандидатуру, партія може рекомендувати будь-якого свого представника на посаду президента. Для НДП висування свого кандидата на президентських виборах важливе в зв'язку з майбутніми парламентськими виборами в 2006 році, пояснив він.

Він повідомив, що НДП створила робочу групу з проведення консультацій для визначення принципів висування кандидата в президенти України. Усі пропозиції будуть узагальнені на засіданні політради НДП, що відбудеться наприкінці травня. Після засідання політради пройдуть обласні конференції НДП, у липні – з'їзд.

У той же час Валерій Пустовойтенко сумнівається в об'єктивності рейтингів кандидатів у президенти.

"Я добре знаю, як готуються рейтинги", – сказав Пустовойтенко на прес-конференції в четвер у Києві, додавши, що "коли Леонід Кучма перший раз балотувався в президенти, в нього теж не було рейтингу".

Лідер НДП нагадав, що в той час він працював у передвиборному штабі Кучми.

Говорячи про свій рейтинг, Пустовойтенко повідомив, що знає, що "надійшла чітка команда" викреслювати його з усіх списків рейтингів кандидата в президенти.

Пустовойтенко також відзначив, що спокійно ставиться до свого рейтингу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

НДП розколеться через Пустовойтенка?

Поки Януковича висувають у президенти, Пустовойтенко готується до виборів?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування