Влада Києва звинувачує СДПУ(о) у мукачівських подіях

Четвер, 29 квітня 2004, 16:35
Київська міська рада ухвалила заяву стосовно подій у Мукачевому, в якій СДПУ(о) названо силою, що сприяла безчинствам під час виборів міського голови.

"Масштаби порушень (на виборах у Мукачевому) не знають аналогів у новітній історії України і вимагають негайної реакції з боку влади та суспільства", – йдеться в заяві міськради, яка була схвалена у четвер.

"Небаченим порушенням закону (під час виборів) відкрито потурала, а часто й ініціювала їх офіційно зареєстрована в Україні політична партія – СДПУ(о)", -- сказано в заяві, поширеній прес-службою "Нашої України".

"Представники цієї партії, очолюючи адміністрацію президента, Закарпатську облдержадміністрацію, Мукачівську територіальну виборчу комісію, а згідно з указом президента – і територіальну громаду міста, сприяли беззаконню та фальсифікаціям на користь підтримуваного ними кандидата", – йдеться у документі.

Київська міська рада назвала події у Мукачевому "викликом усьому суспільству".

Столична міськрада звернулася до органів влади з вимогою "відновлення порушеного права мешканців Мукачевого вільно обирати міського голову", притягнення винних у злочинах до кримінальної відповідальності, "незалежно від їхніх зв’язків та посад".

Також міськрада вимагає "відставки посадових осіб, які своїми діями та бездіяльністю сприяли розгулу злочинності в Мукачевому".

"Якщо ці кроки буде зроблено, українська держава засвідчить здатність гарантувати права й свободи своїх громадян, якщо ні – безкарність остаточно розв’яже руки злочинцям та їх покровителям", – наголошується у заяві Київської міської ради.

Як відомо, Київську міську раду очолює Олександр Омельченко, опонент СДПУ(о) протягом багатьох років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування