Кучма знову йде в Євросоюз. Навіть якщо це трапиться через 50 років

Четвер, 29 квітня 2004, 17:58
Президент Леонід Кучма закликає Європейський Союз чітко позначити євроінтеграційні перспективи України.

Про це повідомила в четвер прес-служба президента.

"У якому стані (на шляху до ЄС) сьогодні знаходиться Україна – одному Богові відомо, хоча стратегічний шлях до Європи ми обрали давно. Хотілося б, щоб така визначеність була сьогодні й у Європейському Союзі", – заявив Кучма, виступаючи в четвер у Варшаві на пленарному засіданні Європейського економічного форуму на тему "Європа поза межами ЄС".

На пленарному засіданні головує комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген. Також у засіданні взяли участь президенти Польщі, Болгарії, Грузії, Латвії, Румунії, Швейцарії.

"Ми багато сьогодні не просимо в Євросоюзу, ми просимо одного – чи хоче бачити ЄС нас у своєму об'єднанні", – підкреслив Кучма.

Він відзначив, що Україну не лякає, якщо Євросоюз визначить термін отримання нею членства тільки через 50 років. "Ми хотіли б бачити чітку часову програму", – сказав президент.

"Найстрашніше – це невизначеність. За останні роки ми не одержали жодного чіткого сигналу, що Україну хочуть бачити в Євросоюзі", – заявив Кучма, відзначивши, що "Україна – єдина країна, якій ЄС не дав статусу країни з ринковою економікою".

"Я хочу перед цим високим зібранням ще раз чітко і твердо заявити, що головний стратегічний шлях України – це шлях у Європу. Головне наше завдання в цьому плані – внутрішні перетворення. Ми поставили собі завдання досягнути європейських стандартів життя, досягнути європейських стандартів демократизації суспільства. І від цієї стратегічної цілі, я переконаний, ми не відійдемо", – підкреслив президент України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування