Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога вимагає забрати свою справу у слідчого Лелюка, який "переслідував" Рибкіна у Києві

Четвер, 29 квітня 2004, 18:41
Народний депутат України Віктор Балога звинувачує начальника УМВС України в Закарпатській області полковника міліції Василя Варцабу та його заступника Віктора Русина в незаконному приховуванні бюлетенів та протоколів, що свідчать про результати виборів у Мукачевому.

Про це йдеться в урядовій телеграмі Балоги на ім’я генпрокурора Геннадія Васильєва про вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ст. 396 (приховування злочину), ч. 3 ст. 158 (співучасть у підлозі виборчих документів та свідомо неправильному оголошенні результатів виборів) Кримінального кодексу України, які вчинили начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Варцаба та його заступник Віктор Русин.

Як зазначається в урядовій телеграмі, 20 квітня 2004 року о 5 годині ранку за вказівкою Варцаби, після огляду сейфу з членами територіальної виборчої комісії по виборах міського голови Мукачева та народними депутатами України самовільно, перевищуючи свої службові повноваження, без участі понятих були відкриті опечатані пакети, в яких зберігалися виборчі бюлетені та протоколи дільничних виборчих комісій.

Балога зазначає, що протоколи й бюлетені знаходились у спецсховищі Мукачівської міської ради. "Злочин було скоєно після огляду місця події і викрадення виборчої документації, який стався завдяки зняттю міліцейської охорони, про що безпосередній наказ міліціонерам, що здійснювали охорону, надав заступник начальника УМВС у місті Мукачево Василь Швенда", – зауважує він.

Балога також підкреслює, що експертом-криміналістом УМВС України в Закарпатській області була здійснена відеозйомка факту вчинення злочину, однак, за наявними народного депутата даними, відеоплівка про відкриття конвертів з бюлетенями та протоколами до справи, що розслідується, прокуратурою не долучена.

Крім того, обставини розгляду цивільної справи Ужгородським міськрайонним судом свідчать про зацікавленість й упередженість в розслідуванні справи слідчим з особливо важливих справ Генпрокуратури Лелюка та прокурора області Лемака.

У зв'язку з вищенаведеним народний депутат України Віктор Балога просить генпрокурора порушити кримінальну справу проти зазначених вище осіб та відсторонити від ведення слідства слідчого Генпрокуратури Лелюка, доручивши її розслідування особам, що не є "підпорядковані Вашому заступнику Кудрявцеву".

Як відомо, слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Микола Лелюк став відомий пресі після того, як кілька разів безуспішно намагався вручити повістку до генпрокуратури кандидату в президенти Росії Івану Рибкіну.

Той, як відомо, заявляв про своє викрадення в Києві, але потім сам же спростував цю інформацію.

Читайте також:

Рибкін вислизнув від слідчих, обурившись підслуховуванням телефонів

Фактор Рибкіна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: