Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄВРОСОЮЗУ ТЕЖ НЕ СПОДОБАЛОСЯ, ЩО ВІДБУВАЛОСЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ У МУКАЧЕВОМУ

Четвер, 29 квітня 2004, 19:24
Європейський союз занепокоєний порушеннями, котрі були зафіксовані під час виборів у Мукачевому 18 квітня.

Про це заявив під час підписання в четвер у Дубліні угоди про розширення Договору про партнерство і співпрацю між Україною та Європейським Союзом (APC) міністр закордонних справ Ірландії Бріан Ковен, повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на агентство "Франс Прес".

"Ми мали відверту бесіду з українським міністром закордонних справ про виборчі проблеми та про свободу слова, і Європейський Союз заявив про свою стурбованість щодо серйозних порушень, котрі сталися 18 квітня", – заявив пан Ковен, наголосивши, що ці перегони варто вважати "тестом на демократичність".

Міністр закордонних справ Ірландії нагадав українському міністрові Костянтину Грищенку, що розвиток тісних взаємин між Україною та Європейським Союзом залежить передовсім від "конкретних дій на зміцнення та розвиток європейських цінностей, з-поміж яких провідним є принцип чесних та справедливих виборів".

Костянтин Грищенко, у свою чергу, вирішив за необхідне повідомити, що, на його думку, "Європейський Союз є важким партнером, але гарним партнером".

Доповнення до Договору про партнерство й співробітництво між Україною та ЄС стосуються, зокрема, співробітництва у комерційній сфері з тими 10 країнами, котрі з 1 травня вступають до Євросоюзу. Перед тим Україна висловлювала "певні застереження, близькі до тих, про які заявляла Росія", – повідомив Франс-Прес.

Як відомо, раніше Рада Європи гостро розкритикувала вибори в Мукачевому, назвавши їх "сумною спробою генеральної репетиції президентських виборів". Сполучені Штати також дали знати про власне критичне ставлення до цих виборів.

Читайте також:

Мукачеве: як це було. І як це не повинно бути

Рада Європи пропонуватиме не вважати переможцем ані Нусера, ані Балогу

Президент ПА ОБСЄ просить Кучму поновити справедливість у Мукачевому

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

Мукачеве: демократія по-соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНО БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування