Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога написав Кучмі, що Закарпаття заселене кріпаками Медведчука

Четвер, 29 квітня 2004, 19:40
Народний депутат, учасник виборів мера у Мукачевому Віктор Балога написав відкритого листа президенту України Леоніду Кучмі, в якому стверджує, що на Закарпатті розгорнулася боротьба Медведчука проти закарпатців і нього особисто.

Про це в четвер повідомляє Інститут масової інформації.

"Достеменно стверджую, що на Закарпатті розгорнулася на даний час не боротьба найбільших політичних сил за владу, а боротьба Медведчука проти закарпатців і проти мене особисто, Віктора Балоги", – йдеться у листі.

"Саме Медведчук чомусь вважає Закарпаття своєю вотчиною, хоч, на моє переконання, такого права йому ніхто не надавав", – йдеться у відкритому листі.

Балога повідомляє президента України, що "ніколи з цим не погоджувався і не змирюсь, щоб працелюбні закарпатці були кріпаками у Медведчука".

"І навіть залякування з допомогою міліціонерів спільно з криміналітетом моєї родини та сім'ї народного депутата України Івана Іванчо, про що ми повідомляли Вас телеграмами, не змінить нашої позиції щодо Медведчука та тих грубих правопорушень, що здійснювались під його особистим контролем", – йдеться у листі.

Народний депутат вважає найнебезпечнішим у цій ситуації, що "правоохоронні органи стали сліпими виконавцями злочинних наказів та послушниками кримінальних елементів".

"В ніч виборів з 18 на 19 квітня 2004 року голова Закарпатської облдержадміністрації Різак ввів особисто Вас в оману, що в Мукачевому нічого серйозного не відбулось. Цим самим він позбавив Вас можливості активно втрутитись і відновити законність", – зазначив Балога.

Він підкреслив у листі, що "приклад виборів мера Мукачевого показав, що теза "влада сьогодні сильна, як ніколи", принаймні в Мукачевому та Закарпатській області, дихає цинізмом, аморальністю та слабкістю".

"Цілком очевидно, що виправити ситуацію мала б судова гілка влади. На превеликий жаль, суди та правоохоронні структури цілком залежні і підпорядковані голові адміністрації Медведчуку.

Прикро, але громадяни нашої держави вважають себе незахищеними перед силовими структурами та криміналітетом. І як результат – не мають до кого звернутися по допомогу й отримати захист, що призводить до повної зневіри людей у правоохоронних структурах, органах правосуддя, які, власне, й повинні неухильно забезпечувати дотримання законності та правопорядку", – зазначає Балога.

"У своєму виступі у Верховній Раді у 2003 році Ви заявили, що будете особисто займатися підготовкою майбутніх виборів, щоб вони пройшли демократично. Саме тому, пане Президенте, я сподіваюсь на єдиний правовий стандарт при розгляді подій довкола виборів міського голови Мукачевого.

Лише такий підхід може дати рівні права і можливості, без фальсифікацій та інтриганства визначити реальне волевиявлення громадян і покарати винних, причетних до злочину. Власне, тоді кожен громадянин України матиме підставу гордитися своєю державою", – зазначив Балога у своєму листі до президента Кучми.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування