Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові суд заборонив першотравневі демонстрації

П'ятниця, 30 квітня 2004, 12:36
Рішення обмежити право політичних партій і громадських організацій проводити 1 травня демонстраційні походи у Львові ухвалив 29 квітня місцевий суд Галицького району, задовольнивши позов виконкому міськради. Рішення суду остаточне і набуло чинності відразу після його оприлюднення.

Як підкреслив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" керівник у справах львівського міськвиконкому Олег Кузан, міська влада звернулася до суду в зв'язку з тим, що демонстрації мали намір провести політичні сили різних напрямів, і їхні маршрути перетиналися, через що не виключалася можливість інцидентів між політичними противниками.

Позивач стверджував, що міськвиконком Львова не має можливості забезпечити належний громадський порядок і безпеку учасників першотравневих походів.

Суд узяв до уваги цей факт і вирішив заборонити походи по місту будь-яким партіям і громадським організаціям, крім Соцпартії і Української республіканської партії "Собор", оскільки вони подали заявки на проведення мітингів без проведення піших походів.

Заявки на проведення демонстрацій з походами по місту подали місцеві осередки партій "Едність", "Батькивщина", СДПУ(о), Компартії, УНА-УНСО, блоку "Наша Україна", громадських організацій – "Комітету свободи", обласної ради Всеукраїнського союзу робітників і обласної організації Всеукраїнського союзу радянських офіцерів.

У зв'язку з прийнятим рішенням обласна організація Компартії висловила своє обурення і має намір вимагати притягнення до відповідальності судді, що ухвалив таке рішення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування