Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пайфер не розуміє, чому йому не організували зустріч з Кучмою

П'ятниця, 30 квітня 2004, 14:55
Помічник заступника держсекретаря США Стівен Пайфер вважає, що остаточне рішення про запрошення й статус участі президента України в стамбульському саміті НАТО буде ухвалено в травні.

Про це Пайфер сказав в інтерв'ю щотижневикові "Дзеркало тижня", що вийшло в п'ятницю.

"На сьогоднішній день у мене відповіді немає, оскільки ані Вашингтон, ані НАТО ще не прийняли рішення про рівень зустрічі "Україна-НАТО" у Стамбулі. Вона залежить від ряду факторів у взаєминах між альянсом і Україною. Особисто я думаю, що остаточне рішення буде прийнято в травні", – відзначив він.

Говорячи про свій візит у Київ, Пайфер відзначив, що не розуміє, чому не відбулася його зустріч із президентом України Леонідом Кучмою.

"Я так і не зрозумів до кінця, що відбулося. Незадовго до призначеного часу нам передзвонили й сказали, що зустрічі не буде. А потім ми почули, що відбулося нерозуміння в спілкуванні між протокольними службами і цієї зустрічі як би і бути не повинно. У зв'язку з цим я дещо розгублений", – сказав Пайфер.

"Але в нас була можливість поспілкуватися з високопоставленими представниками Української держави, у тому числі з адміністрації президента – ми зустрічалися з заступником глави", – відзначив він.

Коментуючи інформацію про можливий візит в Україну Буша-старшого на запрошення Віктора Пінчука і можливість його зустрічі з Леонідом Кучмою, Пайфер сказав, що не має права це обговорювати.

"Якщо цей візит відбудеться, то він буде мати приватний характер і, можливо, потім посольство підключиться до його проведення", – підкреслив помічник заступника держсекретаря США.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування