Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко готовий підтримати Януковича в обмін на обіцянки. І вимагає "жорстких висновків" за Мукачеве

П'ятниця, 30 квітня 2004, 15:01
У контексті президентських виборів перед партією "Трудова Україна" стоїть питання про вибір між двома прізвищами – Тігіпка і Януковича.

Це в прямому ефірі "5 каналу" підтвердив у четвер лідер "Трудової України", голова НБУ Сергій Тігіпко.

Разом з тим, Тігіпко зауважив, що "остаточне рішення буде прийняте тоді, коли ми проведемо відповідні консультації з Януковичем, які ми з завтрашнього дня вже починаємо".

За його словами, "вони будуть зводитись до того, що буде у своїй програмі говорити кандидат в президенти Янукович, на чому він буде наполягати, наскільки це відповідає нашому баченню тих змін в державі, які повинні пройти".

При цьому, підкреслив Тігіпко, "Трудова Україна" наполягатиме, щоби в програму єдиного кандидата були включені програмні положення партії – передусім політична реформа, і "саме ключове питання, яке турбує "трудовиків" – це безробіття".

На уточнення ведучого, чи буде при цьому йтися також і про розподіл посад, Тігіпко відповів: "Безумовно. Коли говориться про ідеї, які потрібно запровадити в життя, то потрібно говорити і про виконавців, нас буде цікавити і це".

Тігіпко висловив сумнів, що у зв'язку з цим буде підписано якусь угоду. Але вважає обов'язковим, щоб кандидат, котрий розраховуватиме на підтримку партії, зробив публічні заяви "по тих позиціях, які ми хотіли би почути в виборчій кампанії"

Якщо ж цього не буде зроблено, вважає Тігіпко, "то політична партія "Трудова Україна" буде висувати свого кандидата і сама піде на вибори".

В той же час варіант підтримки Віктора Ющенка на президентських виборах для "трудовиків", на переконання Тігіпка, – виключений.

"Такого варіанту ми не розглядаємо, і я особисто не розглядаю, тому що тут потрібно, щоб була відповідна логіка. Ми підписали договір про об`єднання у більшість, і я хотів би, щоб ми пройшли до кінця цей шлях", – сказав він.

Тігіпко також висловив безумовну підтримку політичної реформи. Але разом із тим він вважає, що повернутися до неї можна буде лише після президентських виборів.

"Я вважаю, що зараз неможливо це буде зробити, – сказав Тігіпко. – 226 голосів можна буде набрати, і це пройде. Що стосується на наступній сесії набрати 300 голосів – це неможливо", – зауважив Тігіпко.

Коментуючи події довкола виборів міського голови у Мукачевому, голова партії "Трудова Україна" сказав: "Якщо були порушення, то, безумовно, влада за це відповідальна, тому що влада – вона на те і влада".

На його думку, "з цим повинні розібратися силові міністерства, відомства, які були там присутні і повинні були за цим слідкувати". "Вони повинні зробити жорсткі висновки", – додав Тігіпко.

За матеріалами сайту Огляд телеефіру.

Читайте також:

Тігіпко піде у президенти, якщо "з'їзд скаже", або якщо проваляться переговори про розподіл посад

Партійний прораб


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування