Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Мелітопольщині все ще лунають вибухи

Понеділок, 10 травня 2004, 14:28
Станом на ранок понеділка інтенсивність вибухів на військовій базі поблизу Мелітополя зменшилася до 4-6 вибухів на годину, але дальність розльоту уламків не перевищує 300 метрів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Групи розмінування уже приступили до очищення від вибухонебезпечних предметів території адміністративно-господарчої частини військової бази.

Фахівцями-саперами також продовжуються роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів населених пунктів Мелітопольського району Запорізької області.

Загальна площа території, що підлягає очищенню з радіусом 10 кілометрів і площею 78,5 квадратних кілометрів, поділена на 18 секторів. Десять з них у зоні відповідальності груп розмінування Збройних Сил України.

Протягом останніх двох діб військовими саперами було виявлено та вивезено у спеціально відведені місця збору понад 600 вибухонебезпечних предметів. Передбачається, що продовж найближчих двох діб роботи із вилучення таких предметів на території населених пунктів буде завершено.

Серед місцевих мешканців сіл постійно проводиться роз'яснювальна та попереджувальна робота щодо запобігання самостійному вилученню вибухонебезпечних залишків.

На сьогодні головну увагу військових саперів зосереджено на оперативному розчищені від вибухонебезпечних предметів ділянок автомагістралі Запоріжжя - Мелітополь та залізничної колії на цьому ж шляху, а також завершенні очищення населених пунктів.

З метою організації пропускного режиму та недопущення несанкціонованого доступу до небезпечної зони на дорогах навколо військової бази виставлено п'ять блок-постів, а у населених пунктах Новобогданівка, Спаське і Федорівка цілодобово здійснюється патрулювання комендантськими патрулями.

Всього в районі надзвичайної події працюють близько 1 000 військовослужбовців та понад 100 одиниць інженерної та спеціальної техніки.

Як відомо, минулого тижня на складах боєприпасів біля села Новобогданівка Мелітопольського району (Запорізька область) сталася пожежа, після чого почалися неконтрольовані вибухи боєприпасів. Було евакуйовано до десяти тисяч осіб. Одна людина загинула безпосередньо внаслідок вибухів, четверо – від стресу.

Читайте також:

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ ЯНУКОВИЧА ВІДПОВІДАЛЬНИМ ЗА БОЄПРИПАСИ

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ КЕРІВНИЦТВА МІНОБОРОНИ

Марчук радить Васильєву займатися своїми справами, а не обвинувачувати

Катастрофа у Запорізькій області: 5 осіб загинуло, 5 000 евакуйовано. Поруч з місцем вибухів - Запорізька АЕС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування