КЕРІВНИК "СВОБОДИ" ЗВИНУВАЧУЄ КУЧМУ У НАПАДІ НА ПРЕСУ

Понеділок, 10 травня 2004, 15:53
Президент радіо "Вільна Європа/радіо "Свобода" Томас Дайн заявляє, що ситуація зі свободою слова в Україні є найбільшим розчаруванням на усьому пострадянському просторі.

Виступаючи у Центрі Вудро Вільсона, Дайн зазначив, що у переддень виборів президент Кучма придушує свободу слова

"Україна обиратиме нового президента в жовтні. Але Кучма вирішив залишити своїх дружків при владі. Він із жорстокістю накинувся на незалежні ЗМІ – і його головна ціль радіо "Свобода", - сказав Дайн.

"У лютому, наша головна ретрансляційна мережа в Україні, після переходу під контроль оточення Кучми, викинула нас з ефіру. У березні київська радіостанція, яка за два дні до того почала трансляції "Свободи", зазнала нальоту та закриття з боку влади", - додав Дайн.

Він також нагадав, що "у ті ж дні директор іншої станції був убитий в автоаварії на шляху на зустріч до представників "Свободи".

На думку Дайна, "Україна з 48 мільйонами високо освіченого населення мала потенціал стати однією з великих націй Європи".

"Але під корумпованим керівництвом президента Леоніда Кучми, перед Україною постали складнощі".

"Вона розбудовує комерційні відносини з Іраном, Сирією, Лівією, Іраком. Адміністрація Кучми агресивно зруйнувала демократичний процес, найнявши армію для проведення брудних PR-кампаній та відразних операцій. Не дивно, що у Держдепартаменті США та ЄС з'явився вислів "втома від України", - заявив Томас Дайн.

Дайн перед цим розкритикував ситуацію зі свободою слова в колишній Югославії. "Однак у порівнянні із ситуацією в колишньому СРСР екс-Югославія виглядає як Швейцарія", - зазначив він.

Як відомо, минулого тижня керівник київського бюро "Свободи" Ганна Герман стала прес-секретарем прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Читайте також:

КЕРІВНИК РАДІО "СВОБОДА" СТАЛА ПРЕС-СЕКРЕТАРЕМ ЯНУКОВИЧА

Янукович запросив Герман на роботу після інтерв'ю, щоб "птах-свобода" з'явився в нього

Герман пішла до Януковича через фінансову скруту?

Кучма – легалізований диктатор. Він знову серед "хижаків" свободи слова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування