Солдатів-новобранців змушують будувати дачу Білоконя?

Вівторок, 11 травня 2004, 13:22
На околиці Києва, за площею Тараса Шевченка, будується об'єкт, який залучені до робіт солдати-новобранці називають "дачею міністра Білоконя".

Про це у вівторок повідомляє інтернет-ресурс "Обком".

"Монументальний паркан, будки для охорони, автоматичні ворота, камери стеження вздовж усього забору, міліцейська охорона…" – так описує підступи до об'єкта кореспондент "Обкому", який побував у районі будівництва.

"Але навіть здалеку неважко було розгледіти, що за забором будується неабияка споруда – не менше трьох "хороших" поверхів", – продовжує видання. – …Обійшовши центр збоку, ми так і не побачили слідів будь-якого іншого будівництва".

При тому, що – за офіційною версією – на території ведеться будівництво "реабілітаційного центру МВС", задіяні на роботах солдати називають його "дачею міністра Білоконя".

На будівництві, зокрема, працюють новобранці навчального центру МВС, що в селі Нові Петрівці (за Вишгородом), та частини №3027 внутрішніх військ МВС, що базується в Ірпені.

"Робота полягала, наприклад, в ритті котловану під басейн "вигнутої форми", деякі таскали важелезні конструкції, дехто запрягався в хомут і бетонними плитами розрівнював майбутні газони…" – переповідає отриману від солдатів інформацію кореспондент "Обкома".

Інтернет-ресурс підкреслює, що солдати, які ще навіть не прийняли присягу, працювали протягом усіх травневих свят.

Сьогодні частина новобранців, які застудилися під час робіт, лежать у Центральному госпіталі МВС, що на Лук'янівці, з запаленням легенів.

"В один із днів, розігріті й втомлені, потрапили під дощ, поки доїхали в частину, набившись у вантажівці, як оселедці в бочці, змерзли. Тепер лікуються", – пише "Обком".

"В Центральний госпіталь МВС потрапили тому, що хвороба прихопила їх на вихідних, а інакше б лежали у "рідній" санчастині", – додає інтернет-видання.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...