Чорновіл каже, що "Центр" може приєднатися до більшості

Вівторок, 11 травня 2004, 14:06
Народний депутат, член групи "Центр" Тарас Чорновіл заявив, що в наявному форматі парламентської більшості депутати групи "Центр" не входитимуть до неї.

Про це Чорновіл заявив у вівторок, повідомляє УНІАН.

При цьому він підкреслив, що група "Центр" не хоче бути в опозиції. "Ми хочемо бути частиною влади в державі і впливати на рішення цієї влади. Але для того, щоб група стала частиною парламентської більшості, необхідно, щоб відбулись серйозні переформування і самого поняття влади і взаємовідносин влади – тієї самої парламентсько-урядової коаліції, яка нас не задовольняє і до якої фракція не входить", – сказав він.

Водночас, група "Центр" не проти стати членом більшості, саме тому, за словами Чорновола, 14 з 17 депутатів групи не написали заяви і таким чином формально не припинили членства у більшості – щоб "не закривати дороги".

Він підкреслив, що зараз в більшості відбулись деформації, після яких позиція одного депутата повністю нівельована, все вирішує координаційна рада, до складу якої входять лише керівники фракцій більшості. За його словами, депутати групи "Центр" "категорично проти" цього, і в такій більшості "участі брати не будемо".

Проте, за словами Чорновола, "Центр" може приєднатись до більшості, якщо відновляться регулярні загальні засідання депутатів більшості і рішення ухвалюватиметься прямим голосуванням всіх депутатів, а не лише керівників фракцій.

За таких умов Чорновіл не виключив, що не лише 14 "індивідуальних членів більшості", які входять до групи "Центр", у повному обсязі відновлять своє членство в більшості, але він, Василь Бартків та Олександр Омельченко напишуть заяви про вступ до більшості. Але, на переконання Чорновола, зараз ніхто не збирається відновлювати "нормальні відносини" у складі більшості.

Як повідомлялося раніше, 22 квітня у Верховній Раді було створено депутатську групу "Центр". До її складу увійшли 17 народних депутатів.

Як зазначив перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, "це найбільш демократична група у парламенті, бо в них немає лідера", оскільки групу представляють всі народні депутати.

Читайте також:

Литвин вражений, що групу Центр створили під нього

Ющенко вважає, що фракція "Центр" буде опозицією

Депутат Бичков: Ми створили "Центр", бо міф про "всесильність" деяких лідерів треба розвіяти

У ПАРЛАМЕНТІ СТВОРЕНО НОВУ ФРАКЦІЮ, КУДИ ВВІЙШЛИ ЧОРНОВІЛ І ОМЕЛЬЧЕНКО

Гавриш буде шукати вихід із кризи парламентської більшості

Розвал коаліції Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News