Кравченко не зізнався, скільки коштував відпочинок Кучми в Баден-Бадені

Вівторок, 11 травня 2004, 15:43
Голова державної податкової адміністрації України відмовив народному депутату Миколі Томенку у наданні відомостей про доходи президента Кучми, зазначивши, що така інформація може бути надана "тільки президенту України або, за його дорученням, іншим особам".

Як зазначає в своєму коментарі Томенко, він направив відкритий лист до Леоніда Кучми, в якому запропонував йому "як публічному політику європейської держави власноруч припинити поширення чуток на тему перебування президента України на лікуванні у Німеччині та причин фінансування цього лікування клінікою "Макс Грюндіг", та оприлюднити інформацію про свої доходи, як це має місце у багатьох країнах світу".

"Інформація про перебування президента України на лікуванні у німецькій клініці "Макс Грюндіг" взимку цього року набула широкого суспільного резонансу, перш за все, у зв'язку з тим, що всі витрати, пов'язані з цим, як свідчать керівник Державного управління справами Ігор Бакай та власне представник самої клініки, були здійснені не з державного бюджету України, а за рахунок приватної клініки "Макс Грюндіг", – нагадує депутат.

"Така гостинність німецької клініки видається досить дивною, зважаючи на те, що загальна вартість перебування президента України в Німеччині на лікуванні становить, відповідно до розцінок клініки, близько 60 тисяч євро", – зазначає Томенко.

Він наголошує, що зважаючи на те, що президент України не витратив на своє лікування ані власних, ані державних коштів, таке "реабілітаційне лікування можна вважати або благодійною допомогою, або подарунком" Леонідові Кучмі.

"Виходячи з того, що за українським законодавством Леонід Кучма зобов'язаний був задекларувати отримання подібного подарунку в своїй декларації про доходи, я 9 квітня 2004 року звернувся з відповідним депутатським запитом до Державної податкової адміністрації України", – сказав Томенко.

"У відповідь ДПА проінформувала мене про те, що така інформація може бути надана тільки президенту України або, за його дорученням, іншим особам", – наголосив він.

Депутат зазначає, що не може погодитися з таким твердженням через те, що президент України "є публічною особою і є підзвітним народу України, який його обрав на найвищу державну посаду".

"У зв’язку з цим народ має право знати про будь-які доходи президента України, отримані ним у період виконання президентських повноважень", – зазначає Томенко.

Він також зауважує, що як додаток до листа до президента він підготував повторний депутатський запит до голови Державної податкової адміністрації України про надання інформації щодо декларування Леонідом Кучмою подарунку у вигляді безкоштовного (за рахунок клініки "Макс Грюндіг") реабілітаційного лікування.

Читайте також:

Баден-баденські спонсори Кучми

Не шукайте Кучму в Баден-Бадені. Він в гостях у Бакая

Бакай відповів, за чий рахунок Кучма відпочивав у Баден-Бадені

Кучма помер? Кучма живий!

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

ЗАМАХ НА КУЧМУ В БАДЕН-БАДЕНІ "ОРГАНІЗУВАЛИ" В ДОНЕЦЬКУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News